Στρατός Ξηράς: Πώς θα παρουσιαστεί η 2020 ΣΤ΄ΕΣΣΟ εν μέσω lockdown – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ 2020 E΄ ΕΣΣΟ

Όλα έτοιμα είναι προκειμένου να υποδεχθούν από τις 9 μέχρι και τις 13 και 16 Νοεμβρίου τους οπλίτες θητείας του Στρατού Ξηράς με την 2020 ΣΤ’ ΕΣΣΟ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καθεστώς lockdown που επικρατεί σε όλη τη χώρα, σε όλους όσους νεοσύλλεκτους που θα παρουσιαστούν στα κατά τόπους ΣΥΠΟ θα πραγματοποιηθούν rapid test {γρήγορο τεστ} προκειμένου να διαγνωστούν αν έχουν COVID-19.

Στη συνέχεια αυτοί που είναι καλά θα κατατάσσονται κανονικά, ενώ αν βρεθεί κάποιος θετικός στο τεστ τότε θα αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ και ο νεοσύλλεκτος δεν θα κατατάσσεται.

Να σημειωθεί ότι η ΣΤ’ ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου είναι η μεγαλύτερη σειρά κατάταξης αριθμητικά, καθώς φτάνει τους 10.000 νεοσύλλεκτους. Σύμφωνα με πληροφορίες όπως έγινε και στην ΕΣΣΟ του περασμένου Μαρτίου, οι κατατασσόμενοι θα παίρνουν το σχετικό «κιτ» με όλα τα απαιτούμενα, μάσκα, γάντια, αντισηπτικό, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΕΘΑ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Πότε θα δοθεί η άδεια ορκωμοσίας στους νεοσύλλεκτους

Όσον αφορά τις μετακινήσεις των νεοσυλλέκτων προς τα ΣΥΠΟ, αυτές θα γίνονται με το χαρτί κατάταξης, καθώς είναι δημόσιο έγγραφο και αρκεί για να μπορούν ελεύθερα οι νεοσύλλεκτοι να μετακινηθούν από νομό σε νομό και να πάνε είτε μόνοι τους, είτε από τις οικογένειές τους στα ΣΥΠΟ όπου παρουσιάζονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ