Σχολή Εθνικής Άμυνας: Τελετή απονομής Πτυχίων – ΦΩΤΟ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 70ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

 

 

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 70ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους σπουδαστές.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων.

Συνολικά, αποφοίτησαν 70 σπουδαστές, εκ των οποίων 66 Ανώτεροι Αξιωματικοί (46 του Στρατού Ξηράς, 7 του Πολεμικού Ναυτικού, 5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 του Πυροσβεστικού Σώματος, 4 από την Κύπρο, 1 από την Αίγυπτο, 1 από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και 4 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας Θρησκευμάτων, και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, επισήμανε ότι «η συνεκπαίδευση που πραγματοποιείται στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, συνεισφέρει αφενός στην απόκτηση κοινής αντίληψης μεταξύ στελεχών των ΕΔ και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμούς της διεθνούς σκηνής και αφετέρου συμβάλλει περαιτέρω στην ενδυνάμωση της φιλίας με άλλα κράτη αφού έχουμε τη χαρά να παρέχουμε εκπαίδευση σε αλλοδαπούς Αξιωματικούς».

 

Και συνέχισε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μέσα από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, δίνεται η ευκαιρία σε στελέχη υψηλού μορφωτικού επιπέδου να έχουν πλήρη γνώση του ευρύτερου τομέα των Στρατηγικών Σπουδών αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος και των εξελίξεων που επηρεάζουν τα ζητήματα της άμυνας και της ασφάλειας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτό βοηθά τον καθένα από τους αποφοίτους να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα που πρόκειται να αναλάβει, κατά την επιστροφή του στην υπηρεσία του».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η αμυντική θωράκιση κάθε χώρας, δεν έχει άμεση συνάρτηση μόνο με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλα και με την εξειδίκευση και κατάρτιση του προσωπικού της που στελεχώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες της. Συνακόλουθα, η συνεργασία της σχολής τόσο με το Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου όσο και με το Πανεπιστήμιο του Plymouth μέσω Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, έχει αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο της παρεχόμενης επιμόρφωσης της Σχολής Εθνικής Άμυνας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ