Σχολή Ευελπίδων: Να γίνει κάτι πριν να είναι αργά

Σχολή Ευελπίδων: Η επίθεση που δέχτηκαν οι τρεις Ευέλπιδες, μόνο και μόνο γιατί φοίτούν στην Σχολή Ευελπίδων, πρέπει να προβληματίσει.
Μια παρέα νέων παιδιών, Ευέλπιδων,  βρέθηκε στο «λάθος σημείο» την «λάθος ώρα». Αυτό λένε οι μαρτυρίες που αναφέρουν οτι ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους Ευέλπιδες γιατί ως Ευέλπιδες και μόνο για αυτό χαρακτηρίστηκαν …«ακροδεξιοι φασίστες».
Η Στολή και μόνο αρκούσε να τους καταστήσει (εύκολους) στόχους μέσα στο πλήθος.
Τι είναι αυτό όμως που «στοχοποιεί» την Στολή;
Μήπως είναι οι εντυπώσεις που μένουν από όσους μιλούσαν πριν ελάχιστα χρόνια για «σταγονίδια» στην ΣΣΕ κάτι που οδήγησε σε γενικεύσεις; Μήπως δημιουργούνται γενικεύσεις από ερωτήσεις στην Βουλή όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πριν ελάχιστα χρόνια που αμφισβητούσε τον βαθμό Δημοκρατικότητας της Σχολής ρωτώντας «Πως επιτυγχάνεται ο εκδημοκρατισμός του στρατεύματος όταν η Σχολή Ευελπίδων λειτουργεί ακόμη με βασιλικά διατάγματα;».
Ίσως ακόμα κάποιοι ιθύνοντες θα έπρεπε να προβληματιστούν και από το γεγονός ότι σε λίγες μέρες με αφορμή την Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα ακουστεί ούτε μισή κουβέντα για τους «άλλους», αυτούς που δεν υποστήριξαν την Δικτατορία.
Και δεν ήταν μόνο Αεροπόροι και Στελέχη του Ναυτικού αλλά και απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων όπως ο Σπύρος Μουστακλής ή ο Μιχάλης Βαρδάνης(απόφοιτος ΣΣΕ 1958) ο οποίος το 1976 επανήλθε στην ενεργή υπηρεσία στο Στρατό Ξηράς απ’ όπου αποστρατεύτηκε το 1990 με το βαθμό του Υποστράτηγου, και τόσοι άλλοι.
Τα παραδείγματα που τεκμηριώνουν πως η Στολή δεν είναι σημάδι «ακροδεξιάς» είναι άπειρα το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Πολιτεία για να γίνουν γνωστά
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ