Σχολή Ευελπίδων: Που ποντάρει ο υποστράτηγος Λαλούσης

Σχολή Ευελπίδων: Να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε όταν ανέλαβε την Διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων προσπαθεί ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης υποσχέθηκε πως θα επιδιώξει τη συνεχή και εντατική στρατιωτική και ακαδημαϊκή  εκπαίδευση, ώστε οι Ευέλπιδες να μετεξελιχθούν σε Ηγέτες:

 Ικανούς να εμπνέουν με το χαρακτήρα, το ήθος, την αξιοπρέπεια και να διδάσκουν με το παράδειγμα.

Αφοσιωμένους στις αρετές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της καρτερικότητας αλλά και του σεβασμού των ανθρώπινων αξιών.

Ικανούς να ανταποκριθούν στις πολυδιάστατες απαιτήσεις του σύγχρονου και μελλοντικού πεδίου της μάχης, πράττοντας αυτό που δεν γίνεται και όχι μόνο αυτό που γίνεται και φαίνεται εύκολο.

Άρτια επιστημονικά και στρατιωτικά καταρτισμένους.

Το μπαράζ ομιλιών και εκδηλώσεων που μετέχουν οι Ευέλπιδες δείχνει πως η υπόσχεση αυτή παραμένει ενεργή.

Το τελευταίο μόνο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση στα πλαίσια της επιμόρφωσης του προσωπικού της, η Σχολή παρουσιάσε έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης στον προθάλαμο του Διοικητηρίου της με Θέμα : «Η προσφορά των Κυπρίων στους Αγώνες του ΄Εθνους», πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΣ» της Σχολής, ομιλία με θέμα «Η Μικρασιατική καταστροφή από την πλευρά του ΄Ελληνα αιχμαλώτου», από τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Λεονταρή Γεώργιο, αλλά και ομιλία  με θέμα «Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Μάχη της Κρήτης», από τον Στρατηγό ε.α. κ. Κόρκα Κωνσταντίνο, ο οποίος συμμετείχε στη Μάχη της Κρήτης ως Πρωτοετής Εύελπις.

Την Πέμπτη 04 Μαΐου 2017,  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΣ» της Σχολής, ομιλία με θέμα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ:Από την Ανάσταση στη Σταύρωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού», από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Βερβενιώτη Ιωάννη με την συμμετοχή του Ταξίαρχου κ. Θεόδωρου Κοκκορίκου ως χοράρχη της 40 μελής χορωδίας  της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος. Την ομιλία παρακολούθησε το σύνολο των Ευελπίδων.

Τέλος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Ανταλλαγή Νέων Αξιωματικών (Military Erasmus), από 08 έως 12 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή το Κοινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «Δίκαιο Ενόπλων Συρράξεων» (Common Module “Law of Armed Conflict”).

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σπουδαστές Στρατιωτικών Ακαδημιών της ΕΕ, μαθητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, μαθητές της Σχολής Ικάρων, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και το σύνολο των Ευελπίδων IVης Τάξης.

Το πρόγραμμα διεξάγεται ως μέρος του Ευρωπαϊκού Μήνα ο οποίος υλοποιείται από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τη Σχολή Ικάρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ