Σχολή Ευελπίδων: Τι έκανε στην Αυστρία; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Σχολή Ευελπίδων αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που παρουσίαζεται. Αντιπροσωπεία της πήγε στην Στρατιωτική Ακαδημία της Αυστρίας «Theresan Military Academy» στην πόλη Weiner Neustadt 

Στο πλαίσιο της διεθνούς δραστηριοποίησης της Σχολής, πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη αντιπροσωπείας στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Αυστρίας «Theresan Military Academy» στην πόλη Weiner Neustadt.

Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ταξίαρχος Ευθύμιος Χαροκόπος, ο οποίος υπέγραψε δι-ιδρυματική συμφωνία για λογαριασμό της Σχολής με την υπόψιν ακαδημία με σκοπό την υλοποίηση κινητικοτήτων προσωπικού (στρατιωτικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού) για προγράμματα του Erasmus+, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δυο ακαδημιών.

ΣΣΕ ΑυστρίαΣΣΕ ΑυστρίαΣΣΕ

Αποστολή της ΣΣΕ

Αποστολή της ΣΣΕ είναι:

α. Να παράγει και να μεταδίδει τη γνώση στους Ευέλπιδες και στους Σπουδαστές της με την έρευνα και διδασκαλία της Στρατιωτικής Επιστήμης καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών.

β. Να αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή ώστε να  διαμορφώνει αξιωματικούς του ΣΞ με στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντας τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγέτες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

γ. Να σχεδιάζει και να οργανώνει Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) και Ερευνητικά Προγράμματα σε θέματα Στρατιωτικής Επιστήμης σύμφωνα με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις που καθορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 4 του N. 3187/2003.

δ. Κάθε έργο που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία στο πλαίσιο της καθορισθείσας αποστολής της, από το Ν.3187/03, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει.

Έμβλημα της Σχολής

ΣΣΕ

Το έμβλημα της Σχολής είναι μια σύνθετη απεικόνιση, δύο τυφεκίων, δύο ξιφών, σωλήνα πυροβόλου και οβίδας, που συμβολίζουν τα ιστορικά όπλα του Ελληνικού Στρατού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό).

Η σύνθεση αυτή, πλαισιώνεται με το έτος ιδρύσεως της Σχολής (1828), με δύο κλάδους δάφνης και το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίγραμμα του εμβλήματος, είναι η φράση του σοφού της αρχαίας Αθήνας Σόλωνα, “ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ”, το οποίο υποδηλώνει το βασικό σκοπό της παιδευτικής αγωγής των Ευελπίδων και τους υπενθυμίζει την αξία της πειθαρχίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ