Σχολή Ευελπίδων: Τι συνέβη με τους καθηγητές και κάλεσαν περιπολικά;

Απειλές εκτοξεύονται μεταξύ καθηγητών και καλούν περιπολικό να τους χωρίσουν! Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται στην Σχολή Ευελπίδων και απειλούν το κύρος της


 

Απίστευτες σκηνές περιγράφει η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδακτικού – Ερευνητικού προσωπικού της Σχολής Ευελπίδων! Τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεφύγει και να απειλούν το κύρος της Σχολής.

Όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα με παρέμβαση της ηγεσίας του Στρατεύματος, αλλά και της νέας Διοίκησης της Σχολής.

Ευχόμαστε ο υποστράτηγος Λαλούσης ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις να καταφέρει να βγάλει άκρη και να μειώσει τις βλάβες που υπόκειται με αυτές τις καταστάσεις η Σχολή.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου διδασκόντων:

 

Την τελευταία περίοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, που δεν τιμούν την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες των περιστατικών από αρμόδιους φορείς, αλλά και  αρνητικά δημοσιεύματα για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με στόχο τον φθηνό εντυπωσιασμό.

Ανάλογα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως με αφορμή περιστατικό που συνέβη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (ΑΣ), και το οποίο αφορά σε λεκτική προστριβή ανάμεσα σε δυο συναδέλφους μέλη ΔΕΠ.

Το περιστατικό ξεκίνησε με εκατέρωθεν διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και συνεχίστηκε με μεταξύ τους διαπληκτισμό.

Παρά το έντονο ύφος δεν ακούστηκαν ύβρεις. Ένας εκ των δυο συναδέλφων θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο και ζήτησε από τον άλλο να μην φύγει από το χώρο της Σχολής, γιατί θα κινούσε τη διαδικασία του αυτοφώρου, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του.

Πράγματι, μετά από λίγο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκε και παρέμεινε στην είσοδο της Σχολής περιπολικό της αστυνομίας.

Η απειλή μηνύσεων με αφορμή έντονες διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και λεκτικούς διαπληκτισμούς, η κλήση και η παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο της Σχολής μετά την λήξη της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης φαντάζει πρωτοφανής και δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος και ύφος.

Επιπλέον, ο σεβασμός στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και στα πρόσωπα που το απαρτίζουν δεν προέρχεται από καμία μορφή εκφοβισμού και εξαναγκασμού.

Η λειτουργία της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (το αντίστοιχο της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος) δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται με αστυνομικούς όρους και κάτω από τη σκιά απειλούμενων μηνύσεων.

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αυτά, τα οποία απάδουν προς κάθε έννοια ακαδημαϊκής δεοντολογίας και ασφαλώς πλήττουν το κύρος και την έξωθεν εικόνα της Σ.Σ.Ε.

Με την ευκαιρία αυτή, υπογραμμίζεται ότι, βάσει του νόμου περί ΑΣΕΙ, η ΣΣΕ είναι ισότιμη με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης θεμελιακών παραμέτρων που εντάσσουν τη Σχολή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, υποβαθμίζει τη Σχολή σε φορέα μεταλυκειακών σπουδών, και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Το συμφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας την στιγμή αυτή απαιτεί την ενδελεχή διερεύνηση του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για την αποκατάσταση του κύρους της ακαδημαϊκής κοινότητας μιας Σχολής με ιστορία, προσφορά και κύρος δύο αιώνων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ