Σύλλογος Α.Ξ.Ι.Α.: Συγκέντρωση διαρκείας από Δευτέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωράει ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α. με αίτημα η κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τη ρύθμιση που καταργεί τη διάταξη του άρθρου 12 του ν.4387/2016
 
 
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρία διαρκείας έξω από το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. απαιτώντας να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και καταργεί τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4387/2016. Η κινητοποίηση της Δευτέρας δεν θα είναι η μόνη ενώ σύμφωνα με τον Σύλλογο αναμένεται και συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ.Πετρόπουλο στις 4 Μαρτίου.

Τα κύρια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α είναι: 
1. Κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης (κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών), ως παράλογα και αντισυνταγματικά, αφού χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες
2.Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν.4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης παραβιάζοντας σαφώς σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. 

3. Τη μείωση του ορίου της 5ετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν.4387/2016, από 5 στα 3 έτη, όπως ήταν στο παρελθόν αφού κανείς δεν δύναται να γνωρίζει πότε θα τον …επισκεφθεί ο θάνατος.

4. Τη μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού στις συντάξεις χηρείας που οδηγεί σε νέες μειώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση στο πλαίσιο της ισονομίας των πολιτών να εφαρμοσθεί για τις Συντάξεις Χηρείας ότι και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.Ξ.Ι.Α
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «για όλα τα παραπάνω θέματα η κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου μετά από πολλές συναντήσεις με το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α  και αφού ο ίδιος ο εμπνευστής του άρθρου αυτού ο κ. Κατρούγκαλος το απεκάλεσε ως το “μελανό σημείο” του νόμου, υποσχέθηκε, μετά από πολλές αναβολές, ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός Φεβρουαρίου 2019.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Η κυβέρνηση δεν μας άφησε πλέον κανένα περιθώριο. Οι επόμενες κινήσεις μας είναι πλέον μονόδρομος! Αγώνας για επιβίωση μέχρις εσχάτων!
Ευελπιστούμε όπως, συγγενείς, φίλοι, φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, πολιτικοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε επαγγέλματος και ιδεολογίας, να βρεθούν στο πλευρό μας, στο δίκαιο αγώνα μας.

Μας αφορά ΟΛΟΥΣ, τις Μητέρες μας, τις Γυναίκες μας, τα Παιδιά μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
Τέλος τα λόγια! Ήρθε η ώρα των πράξεων!»
armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ