Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Ετοιμάζουν συγκέντρωση και πορεία στο Μαξίμου

Δυναμική απάντηση στη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης για τις συντάξεις χηρείας ετοιμάζεται να δώσει ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α.

 

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου διοργανώνει για την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 10 το πρωί ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α.

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του άρθρου 12 του ν.4387/2016 ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη στο θέμα των συντάξεων χηρείας. Για τον λόγο αυτό και καλεί συλλόγους, σωματεία και φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων  να σταθούν στο πλευρό τους προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α:

Επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 ετών από την ψήφιση του άρθρου 12 του ν.4387/2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη επί του θέματος των Συντάξεων Χηρείας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την 11η Μαίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 και στη συνέχεια πορεία προς το Μαξίμου.

Στη συγκέντρωση προσκαλούνται – παρακαλούνται να συμμετάσχουν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, οι φίλοι, οι συγγενείς και οι φορείς Εργαζομένων και Συνταξιούχων που συμπαρίστανται, στηρίζουν και υποστηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου. Οι φορείς Εργαζομένων και Συνταξιούχων παρακαλούνται να ενημερώσουν και τα μέλη τους ώστε να συμμετάσχουν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος ή εκπρόσωπος κάθε Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Ενώσεως, Συλλόγου που θα παραβρεθεί, δύναται αν το επιθυμεί να εκφωνήσει σύντομο χαιρετισμό.

Εκτός των βασικών αιτημάτων μας περί άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Σύνταξης Χηρείας, επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, διεκδικούμε:

• Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.
• Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: (1) Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. (2) Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. (3) Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

Τέλος, να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ν.4307/2014 στους κληρονόμους των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ