Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Ψήφισμα συμπαράτασης από την Περιφέρεια Κρήτης

Δίπλα στον αγώνα που κάνουν οι χήρες και ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α είναι η Περιφέρεια Κρήτης και το αποδεικνύει με το ψήφισμα συμπαράστασης που έβγαλε.

 

 

Ψήφισμα συμπάραστασης και στήριξης στο Σύλλογο Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α. (Αξιοπρέπεια-Ισότητα-Αλληλεγγύη) που αφορά τις Συντάξεις Χηρείας έβγαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να μεριμνήσουν για την τροποποίηση του επίμαχου άρθρου 12 του Ν.4387/2016 που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια χορήγησης των Συντάξεων Χηρείας.

Όπως τονίζεται στο ψήφισμα το Περιφερειακό Συµβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση την ∆ευτέρα 18 Σεπτεµβρίου 2017, αφού έλαβε υπόψη του τις απόψεις του Περιφερειάρχη, τις τοποθετήσεις των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συµβούλων αποφάσισε οµόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσµατος:

«Το Περιφερειακό Συµβούλιο Κρήτης εκφράζει τη στήριξη του στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α. (Αξιοπρέπεια-Ισότητα-Αλληλεγγύη)» και καλεί την Κυβέρνηση και τα αρµόδια Υπουργεία, όπως µεριµνήσουν για την τροποποίηση του άρθρου 12 του N. 4387/2016 σε ότι αφορά τα ηλικιακά κριτήρια χορήγησης της Σύνταξης Χηρείας, ανεξαρτήτως ηλικίας, αιτίας θανάτου, φύλλου και κοινωνικής οµάδας, όπως επίσης και για την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών”.

Αυτή είναι η απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ