Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Στις καλένδες οι συντάξεις χηρείας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο μέλλον παρέπεμψε την επίλυση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α.

 

 

Καμία δέσμευση δεν πήρε το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο με τον οποίο συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για τίποτα όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας – ούτε για τα ηλικιακά όρια, ούτε και για την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος – μέχρι τον Αύγουστο του 2018, καθώς όπως είπε στο ΔΣ του Συλλόγου «τα χέρια του είναι δεμένα», εννοώντας τα μνημόνια.

Εντύπωση προκάλεσε στις γυναίκες του Συλλόγου ότι ο υφυπουργός εξεπλάγην όταν άκουσε από τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α συγκεκριμένες περιπτώσεις με σοβαρές μειώσεις που έχουν υποστεί οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες έχουν καταλήξει να είναι επιδόματα.

Ωστόσο όμως ο Τ. Πετρόπουλος έθεσε το θέμα των συντάξεων χηρείας στις ελληνικές καλένδες και περιορίστηκε να εκφράσει την καλή του διάθεση για συνεργασία με τον Σύλλογο προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει όποιο πρόβλημα μπορεί.

Τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α  δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους προκειμένου να δικαιωθούν. Δείτε το βίντεο από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ