Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας διοργανώνει ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α καθώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα των συντάξεων χηρείας.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη επί του θέματος των Συντάξεων Χηρείας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την 1η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.

Στη συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν οι φορείς Εργαζομένων και Συνταξιούχων που συμπαρίστανται, στηρίζουν και υποστηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, που καλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος ή εκπρόσωπος κάθε Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Ενώσεως, Συλλόγου που θα παραβρεθεί, δύναται αν το επιθυμεί να εκφωνήσει σύντομο χαιρετισμό.

Εκτός των βασικών αιτημάτων μας περί άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης σύνταξης, επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε τρία των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, διεκδικούμε:

  • Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων 1.1.2019.
  • Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: (1) Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. (2) Άμεσης έκδοσης του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. (3) Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

Τέλος, να εκδηλωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να μεσολαβήσει η κυρία Υπουργός να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ