Συναγεργμος στην Κυπριακή ΑΟΖ: Δέκα πλοία στέλνει η Τουρκία για τον «Πορθητή»

Η Άγκυρα θέτει σε ετοιμότητα για την προστασία του ερευνητικού σκάφους δέκα πολεμικά πλοία ακόμα και υποβρύχια κλιμακώνοντας τις προκλήσεις

 

 

Δέκα πλοία της Τουρκίας αναπτύσονται στην ανατολική Μεσόγειο ώστε να δημιουργήθει ένα δίχτυ προστασίας στο ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και το γεωτρύπανο «Πορθητής», σύμφωνα με το τουρκικό sputnik, βασιζόμενο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πολεμικά πλοία θα αναπτυχθούν σε Κυρήνεια, Αμμόχωστο και Μερσίνα και είναι έτοιμα να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, όπως αναφέρεται.

«Έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πολέμου στην περιοχή», όπως σχολιάζει το « sputnik». Εκτός των πολεμικών πλοίων, η Τουρκία έχει θέσει σε ετοιμότητα και υποβρύχια.

Επισημαίνεται ότι το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Να σημειώσουμε ότι εν μέσω της τούρκικης προκλητικότητας στην Κύπρο βρίσκεται ο έλληνας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, για να συμμετέχει 5ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου. Στα πλαίσια αυτά είχε το πρωί συνάντηση με τον τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Κύπριο ομολογό του Σάββα Αγγελίδη. Μετά την συνάντηση στις δηλώσεις τους οι δύο ΥΠΑΜ τόνισε ότι Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών εξελίξεων και αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την τούρκικη προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και ότι δε θα παρασυρθούν σε ενέργειες έντασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ