Ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με στρατιωτικούς στις Σέρρες. Τι είπαν;

Στις Σέρρες είδε ο Κ. Καραμανλής τους Μακεδόνες στρατιωτικούς της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ευκαιρία χρησιμοποιήθηκε για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα των στελεχών.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας συναντήθηκαν  με τον Βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΠΕΚΜ.

Οι Μακεδόνες στρατιωτικοί της Ένωσης (ΕΣΠΕΚΜ) αναφέρουν πως η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. μετέφερε στον Κ. Καραμανλή με την ευκαιρία της συνάντησης όλες τις εξελίξεις στο θέμα των Ενώσεων Στρατιωτικών καθώς και τον ενημέρωσε για τα επόμενα βήματα της πάνω στο θέμα.

Ο Βουλευτής Σερρών απο την πλευρά του παρακολούθησε με ενδιαφέρον όπως λένε τα μέλη της ΕΣΠΕΚΜ όλα όσα του μεταφέρθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί αλλά και για την εκπροσώπηση μέσω της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας των στρατιωτικών που υπηρετούν στον Νομό Σερρών.

Καραμανλής ΕΣΠΕΚΜ

Πού υπηρέτησε ο Κώστας Καραμανλής

Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής υπηρέτησε στα τεθωρακισμένα. Όπως αναφέρει στο το βιογραφικό του:

Υπηρέτησα, ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης.

Η XXV ΤΘΤ ανήκει στο Δ ΣΣ στην Φρουρά Ξάνθης ρητό της το «ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ», (Οφείλεις να πεθάνεις για την πατρίδα σου).

Αυτό το είπε ο Περίανδρος, ο κυβερνήτης της Κορίνθου (628-585 π.Χ.) ο οποίος ήταν ένας από τους Επτά Σοφούς της Αρχαιότητας και σημαίνει ότι ο πολίτης και ο στρατιώτης πρέπει να αγωνίζεται και να πεθαίνει για την σωτηρία και την ακεραιότητα της πατρίδας

Παράσταση της είναι το άρμα με την κεφαλή αλόγου να προβάλλεται στο άνω μέρος του.

Το άρμα αποτελεί την εξέλιξη του Ιππικού και συμβολίζει τη ΔΥΝΑΜΗ, την ΟΡΜΗ, την ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, την ΤΑΧΥΤΗΤΑ και την ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, που αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των Μονάδων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ