Συνάντηση Παναγιωτόπουλου και Φλώρου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – ΦΩΤΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία επικράτησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η αγαστή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και η άμεση, συνεχής και ουσιαστική αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφέρεια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Επιγραμματικά και στο πλαίσιο της συνδρομής και κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας, συνεχίζει να λειτουργεί Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο που συγκροτήθηκε σε χώρο που έχει παραχωρήσει το ΓΕΕΘΑ στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την εκτέλεση του έργου της.

Α/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ταυτόχρονα έχει διατεθεί προσωπικό για την λειτουργία του και ως σύνδεσμοι για τον συντονισμό των δράσεων της ΓΓΠΠ με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, συνεχίζεται η διάθεση προσωπικού των ΕΔ το οποίο συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην τοποθέτηση σκηνών και στην φύλαξη των πληγέντων περιοχών.

Ειδικότερα, παρέχονται μερίδες φαγητού στα χωριά Δαμάσι, Ζάρκος, και στο Δήμο Τυρνάβου, ενώ έχει προωθηθεί σκηνικό υλικό στα χωριά Δαμάσι, Πραιτώρι, Ζάρκος του Δήμου Φαρκαδώνας, στον Δήμο Τυρνάβου, στον Δήμο Ελασσόνας, και στα χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

Επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει το σχολικό κτήριο του πρώην «International School» του Συμμαχικού Στρατηγείου Τυρνάβου, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Α/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή της Θεσσαλίας και η συνδρομή τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής. Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στην άριστη σχέση και στην συνεργασία της 1ης Στρατιάς με την Μητρόπολη στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των ΕΔ και σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ