Συνάντηση Στεφανή με τον Γερμανό πρέσβη – Στο «τραπέζι» τα Leopard

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΕΡΝΕΣΤ ΡΑΪΧΕΛ

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση είχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με το Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Έρνεστ Ράιχελ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής συναντήθηκε, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Έρνεστ Ράιχελ (Ernst Reichel). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη σύσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΥΣ στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2019 με εκπροσώπους της Γερμανικής Υπηρεσίας Προμήθειας Αμυντικού Υλικού (BAAINBw) και της εταιρείας Rheinmetall Electronics GmbH (RME), από την Γερμανική πλευρά. Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την εξέλιξη της Διακρατικής Συμφωνίας της 5ης Αυγούστου 2005.

Η συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία αφορούσε την προμήθεια πυρομαχικών για τα άρματα μάχης τύπου Leopard- 2A6HEL και τα παλαιότερα αλλά επίσης σύγχρονα 183 Leopard-2A4, του Στρατού Ξηράς, τα οποία και διαθέτουν πυροβόλο των 120 χιλιοστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ