Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, άρχισαν τα (κομματικά) όργανα;

Τι συμβαίνει με το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις τελευταίες αλλαγές που ήρθαν μέσω του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ που ψηφίστηκε πριν δύο μέρες.
 
Εμείς εδώ στο ArmyNow είχαμε εξαρχής τις επιφυλάξεις μας για το συνδικαλισμό στις ΕΔ, όπως άλλωστε και αρκετοί άλλοι. Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΠΟΜΕΝΣ και της ΠΟΕΣ έδειξε αρχικά πως το πράγμα σύντομα θα ξέφευγε. Όσο κι αν τα μέλη της ΠΟΜΕΝΣ προσπάθησαν να αναδείξουν μια συλλογικότητα και μια κοινή πορεία (αξιέπαινη προσπάθεια), τελικά ακόμα κι εντός της Ομοσπονδίας υπήρξαν προστριβές είτε κομματικού είτε προσωπικού χαρακτήρα.
Από την άλλη πλευρά η ΠΟΕΣ με νομικά τρικάκια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να κάνει την παρουσία της έντονη ξανά. Κι εκεί άρχισε το όλο σκηνικό να ξεφεύγει. Πλάκωσαν οι κομματικοί μηχανισμοί, ένεκα και των εκλογών, να προσελκύσουν στελέχη και να μαζέψουν ψηφαλάκια. Και φυσικά αυτό ήταν αναμενόμενο. Οι μόνοι που δεν το έβλεπαν ήταν οι συνδικαλιστές στρατιωτικοί, είτε γιατί εθελοτυφλούσαν είτε γιατί είχαν άλλους λόγους.
Η τελευταία πράξη της φαρσοκωμωδίας στην οποία φαίνεται να εξελίσσεται ο συνδικαλισμός στις ΕΔ, είναι η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα όσων Ενώσεων γίνεται. Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η τροπολογία; Έλα μου ντε! Γιατί μάλλον η κομματική εκμετάλλευση είναι προφανής.
Και το ερώτημα παραμένει: Υπάρχει χώρος για συνδικαλισμό στις ΕΔ; Κι αν ναι με ποιους κανόνες και με ποιό ξεκάθαρο και σαφή ρόλο; Γιατί, αν συνεχιστεί το ίδιο “ματσάκι” είναι σαν να βάζουμε φουρνέλο στο μοναδικό φορέα του Ελληνικού Κράτους που μπορεί να επαίρεται πως λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά πολύ περισσότερο να παίζουμε την Εθνική Άμυνα στη ρουλέτα των κομματικών επιδιώξεων.
Καλό είναι να προσέξουν όλοι τι πάνε να κάνουν και με ποιό σκοπό. Εδώ δεν είναι ΓΣΕΕ για να μην τρέχει κάστανο, ούτε ΑΔΕΔΥ που το παιχνίδι έχει άμεση συσχέτιση με τα κόμματα και τους σκοπούς τους, εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ