Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ – Οι Αρχηγοί που παραμένουν στις θέσεις τους

ΚΡΙΣΕΙΣ ΞΙΦΗ

Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο τις αλλαγές στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τη νέα δομή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα εξετάσει το ΚΥΣΕΑ είναι η νέα Δομή Δυνάμεων των ΕΔ, αλλά και το νέο σχήμα στις Ειδικές Δυνάμεις με την αναδιοργάνωση στη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, που θα μετονομαστεί σε Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Όσον αφορά τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων με επικεφαλής τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη δεν αναμένονται αλλαγές, άλλωστε η ελληνοτουρκική κρίση των προηγούμενων μηνών ήταν αρκετή ώστε να δοκιμαστούν όλοι στα δύσκολα και να βγουν απόλυτα επιτυχημένοι, καθώς κατάφεραν να θωρακίσουν τη χώρα σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Σχετικά με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, υπεύθυνο για τους ελληνικούς ουρανούς αναμένεται η παράταση για τρίτο χρόνο της θητείας του, καθώς έχει ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα δύο χρόνια θητείας. Άκρως επιτυχημένη και η δική του παραμονή στο τιμόνι του Επιτελείου, καθώς εκτός από την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας σε καιρό κρίσης, επί των ημερών του προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς και η ολοκλήρωση του προγράμματος απόκτησης των 18 Rafale.

Επίσης όπως μεταφέρουν αξιόπιστες πηγές του ΥΠΕΘΑ παραμένουν στις θέσεις τους σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τόσο ο Αρχηγός  Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς όσο και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, ενώ οι ετήσιες και τακτικές κρίσεις όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στην ώρα τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ