Συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας στη λίμνη Αχρίδα – ΦΩΤΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

armynow.gr google newsΟ κομβικός ρόλος που έχει αναλάβει η Ελλάδα στην αναδιοργάνωση των ΕΔ της Βόρειας Μακεδονίας στα πλαίσια του ΠΣΣ και του ΝΑΤΟ αναδεικνύεται στην συνεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών λίμνη Αχρίδα

 

Συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και αντίστοιχων Μονάδων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, σε περιοχή της Λίμνης Αχρίδας πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 19 έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα τακτικής μικρών κλιμακίων Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων, με έμφαση στις Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης (ΒΜΤΑ), καθώς και εκτέλεση καταδύσεων στη λίμνη Αχρίδα με την παροχή τεχνογνωσίας από Κινητή Εκπαιδευτική Ομάδα (ΚΕΟ) της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω δραστηριότητα βασίσθηκε στη εμπειρία που διαθέτει το ελληνικό προσωπικό στα αντικείμενα των επιχειρησιακών καταδύσεων, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη εκπαίδευση στην Ελλάδα σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι ανωτέρω δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το έτος 2020. Επιπρόσθετα η χώρα μας με την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΓΕΕΘΑ έχει εκδώσει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την υλοποίηση μίας σειράς εκπαιδεύσεων υπό τη ΔΔΕΕ, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί να
διεξαχθούν σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών.

Δείτε φώτο από την συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας στη Λίμνη Αχρίδα:

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ