Συνεχίζεται η στρατιωτική συνεργασία με την ομόδοξη Σερβία

Οι υπογραφές που «μπήκαν» στο Βελιγράδι επαναβεβαίωσαν την στρατηγική συμμαχία που έχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την ομόδοξη Σερβία.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την συνεργασία τους με την Σερβία σε μια κρίσιμη περίοδο που το θερμόμετρο στα Βαλκάνια ανεβαίνει και πάλι επικίνδυνα.

Μόλις πριν λίγες ώρες Σερβικό τρένο που αναχώρησε από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου με προορισμό την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, γύρισε πίσω αφού δεν του επετράπη να εισέλθει στο έδαφος του Κοσόβου.

Ο υπουργός Υποδομών, Λούφτι Ζάρκου, απέστειλε εντολή προς τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Σπεντ Μαζουνάι, για το σταμάτημα του τρένου στα σύνορα, αφού δεν είχε άδεια να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο.

Το τρένο έφερε την επιγραφή «Το Κόσοβο είναι Σερβία», σύνθημα που καθορίστηκε ως πρόκληση του Βελιγραδίου. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το θέμα, όπως σημειώνει η αλβανική «Gazeta Shqip».(λεπτομερές ρεπορτάζ στο armynow.net)

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία πως στις 11 του μήνα στο Βελιγράδι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέγραψαν το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας, από τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχο Μιλτιάδη Γρυλλάκη, και τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, Πλοίαρχο Milan Konjikovac.

Το ΠΣΣ περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν ασκήσεις ειδικών δυνάμεων και συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις εκτέλεσης επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης.

ELLAS SERBIA ELLAS SERBIA2 ELLAS SERBIA3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ