Συντάξεις: Αντεπίθεση κατα ΕΑΑΣ απο την ΠΟΣ

Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην ΕΑΑΣ και την ΠΟΣ θα έχει συνέχεια. Την σπίθα άναψαν οι συντάξεις.

Τις θέσεις της ΠΟΣ για το συνταξιοδοτικό και ειδικά για τις χήρες ανέπτυξε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΟΣ Βασίλειος Νικολόπουλος λέγοντας εκ νεου οτι η ΠΟΣ ουδεποτε συμφώνησε να κοπούν οι συντάξεις στις χήρες στρατιωτικών και ρίχνοντας μια νέα είδηση βόμβα στο τραπέζι που αφορά και την απώλεια του μερίσματος για τις χήρες.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως ο Αναστάσιος Πετρόπουλος στην βουλή μίλησε για ομοσπονδίες με τις οποίες είχε επαφές αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ισως ο υπουργός να αναφερόταν και κάπου αλλού εκτός της ΠΟΣ.

Ο Β.Νικολόπουλος πάντως περνώντας στην αντεπίθεση σημείωσε πως η ΠΟΣ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης αν οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών επιτελούσαν τον ρόλο τους και ζήτησε απο την κυβέρνηση να χορηγεί την εθνική σύνταξη στις χήρες.

Την παρεμβαση του προέδρου της ΠΟΣ προκάλεσε οτι την Παρασκευή που μας πέρασε ο υποστρατηγος ε.α. Ε. Δανιάς μιλώντας στο ΑΡΤ και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Πετρόπουλου στην ερώτηση του Θ. Δαβάκη είπε πως μία είναι η ομοσπονδία στον χώρο, η ΠΟΣ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Στρατιωτικοί: Να πει ο υπουργός ποιοί συμφώνησαν για τις συντάξεις

Θυμίζεται πως ο Α. Πετρόπουλος είχε πεί την Παρασκευή στον Θ. Δαβάκη πως είχε μιλήσει για το θέμα των συντάξεων με τις ομοσπονδίες και μάλιστα είχε βραβευτεί και στην ΛΑΕΔ, φωτογραφίζοντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και προκαλώντας την αντίδραση της ΠΟΣ η οποία είναι αυτή που τον βράβευσε αλλά με ανακοίνωση της υποστήριξε πως ο υπουργός κακοποιεί την αλήθεια αφού η βράβευση ήταν άσχετη με το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Συντάξεις στρατιωτικών: Ξέσπασε κόντρα αποστράτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΣ λίγες ώρες μετα τις δηλώσεις είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως και άλλα στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εργασίας, με τα οποία συνεργάσθηκε κατά καιρούς η Ομοσπονδία, πράγματι τιμήθηκαν, διότι αποδέχθηκαν, αλλά και υλοποίησαν προτάσεις της, που το αποτέλεσμά τους είχε θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (πχ χρόνος ένταξης στο νέο νόμο, αποφυγή προσωπικής διαφοράς, συντάξιμα έτη κλπ), αλλά μερικές από αυτές και σε όλους τους συνταξιούχους, όπως συνέβη πρόσφατα με τον υπολογισμό της κράτησης για την περίθαλψη. Σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ τιμήθηκαν για το άρθρο 12 του Ν. 4387/2016, που αφορά την χηρεία!! Αν είναι δυνατόν Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, να λάβει θέση για το ποια Ομοσπονδία συμφώνησε στις διατάξεις περί συντάξεων χηρείας του Ν. 4387/2016, καθόσον θίγει όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και κάθε έννοια αλήθειας και ορθολογισμού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ