Συντάξεις στρατιωτικών: Ξέσπασε κόντρα αποστράτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά στο στρατόπεδο των αποστράτων βάζουν οι συντάξεις που κόβονται στις χήρες στρατιωτικών και τα όσα είπε ο Α. Πετρόπουλος.

Του Κώστα Αττία

Και όμως δημιουργήθηκε ρήγμα ανάμεσα στους απόστρατους για την υπόθεση των συντάξεων που κόβονται στις χήρες στρατιωτικών με τον νόμο Κατρούγκαλου. Ο πρόεδρος της ΠΟΣ Βασίλειος Νικολόπουλος ανακοίνωσε πως περίπου στις 10 το βράδυ θα απαντήσει μέσα απο το κανάλι ΑΡΤ στα όσα είπε την Παρασκευή στο ίδιο κανάλι ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ για το θέμα.

O υποστρατηγος ε.α. Ε. Δανιάς μιλώντας στο ΑΡΤ και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Πετρόπουλου στην ερώτηση του Θ. Δαβάκη είπε πως μία είναι η ομοσπονδία στον χώρο, η ΠΟΣ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών.

Θυμίζεται πως ο Α. Πετρόπουλος είχε πεί την Παρασκευή στον Θ. Δαβάκη πως είχε μιλήσει για το θέμα των συντάξεων με τις ομοσπονδίες και μάλιστα είχε βραβευτεί και στην ΛΑΕΔ, προκαλώντας την αντίδραση της ΠΟΣ η οποία είναι αυτή που τον βράβευσε αλλά υποστήριξε πως ο υπουργός κακοποιεί την αλήθεια αφού η βράβευση ήταν άσχετη με το θέμα.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως και άλλα στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εργασίας, με τα οποία συνεργάσθηκε κατά καιρούς η Ομοσπονδία, πράγματι τιμήθηκαν, διότι αποδέχθηκαν, αλλά και υλοποίησαν προτάσεις της, που το αποτέλεσμά τους είχε θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (πχ χρόνος ένταξης στο νέο νόμο, αποφυγή προσωπικής διαφοράς, συντάξιμα έτη κλπ), αλλά μερικές από αυτές και σε όλους τους συνταξιούχους, όπως συνέβη πρόσφατα με τον υπολογισμό της κράτησης για την περίθαλψη. Σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ τιμήθηκαν για το άρθρο 12 του Ν. 4387/2016, που αφορά την χηρεία!! Αν είναι δυνατόν Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, να λάβει θέση για το ποια Ομοσπονδία συμφώνησε στις διατάξεις περί συντάξεων χηρείας του Ν. 4387/2016, καθόσον θίγει όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και κάθε έννοια αλήθειας και ορθολογισμού».

Μέχρι τώρα πάντως οι διαξιφισμοί περιορίζονται μεταξύ των στρατιωτικών αφού η κυβέρνηση δεν έχει δώσει συνέχεια παρότι και η αντιπολίτευση «σηκώνει» το θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ