Συντάξεις στρατιωτικών: ΣΟΚ! Θα μείνουν οικογένειες στην …ψάθα!

Στο στόχαστρο του νόμου Κατρούγκαλου βρίσκονται οι συντάξεις στρατιωτικών. Θα μείνουν οικογένειες χωρίς σύνταξη, λέει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ

Κακά νέα, και, πολύ κακά νέα, για τις συντάξεις φέρνει το 2017. Όσες τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενοι Απόστρατοι θα μοιάζουν με γλυκιά ανάμνηση για όσους είναι σήμερα Εν Ενεργεία και για τους οποίους έρχεται μια δραματικά χειρότερη μοίρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώργος Θεοδώρου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ αφήνοντας άφωνους τους συνομιλητές τους με τα όσα εξοντωτικά προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης για τους Στρατιωτικούς.

Οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν πραγματικό σεισμό με αποτέλεσμα σύντομα να βρεθεί καλεσμένος και στο ALFA για να αναλύσει πως οικογένειες Στρατιωτικών κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς απολύτως κανένα εισόδημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μέλλοντος που ετοιμάζεται απο την κυβέρνηση για τους Στρατιωτικούς αποτελεί η σύνταξη που θα πάρει Ανώτερος Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων με 35 χρόνια υπηρεσίας και η οποία μετα βίας θα φτάνει τα 850 ευρώ.

Αν δηλαδή αφαιρεθεί και η εθνική σύνταξη η «ανταπόδοση» των εισφορών τόσων ετών δεν είναι ούτε 450 ευρώ.

Αυτή η σύνταξη μάλιστα θα πρέπει πέρα απο όλα τα άλλα να καλύψει και τις υποχρεώσεις που θα έχουν δημιουργηθεί απο μια καριέρα 35 ετών ανα την επικράτεια κατα την διάρκεια της οποίας και με τους μισθούς πείνας που υπάρχουν είναι φανερό πως δεν μπορούν να υπάρξουν αποταμιεύσεις ή επενδύσεις για το μέλλον.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της φτωχοποίησης αρκεί να δεί πως στις μειώσεις της τάξης του 40% που έχουν γίνει ως τώρα έρχεται με τον νόμο νέα μείωση ειδικά στους νέους συνταξιούχους ωστε αθροιστικά οι μειώσεις να φτάνουν το 60%.

Τους αφήνουν χωρίς σύνταξη!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου στάθηκε και στην απίστευτη εξαθλίωση που έρχεται με το άρθρο 12 του νόμου με το οποίο οι χήρες κάτω των 55 με ενήλικα τέκνα μένουν χωρίς σύνταξη.

Μια ρύθμιση που θα οδηγήσει τους στρατιωτικούς στο να κάνουν μεταξύ τους εράνους για να βοηθήσουν όσους οικογένειες είχαν την ατυχία να βιώσουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Πάγος και στα μισθολόγια.

Με την ευκαιρία της τηλεοπτικής του παρουσίας στο ΑΡΤ ο Γιώργος Θεοδώρου έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου και για το διετές πάγωμα που φέρνει η κυβέρνηση στα μισθολόγια των Στρατιωτικων αλλά και για την καθυστέρηση, επι ένα εξάμηνο, της καταβολής της αποζημίωσης παραμεθορίου την οποία όμως λαμβάνουν, πλήν Στρατιωτικών, κανονικά όλοι οι άλλοι.

Για λόγους δικαιοσύνης η ΕΣΠΕΗΠ επαναφέρει και την πρόταση της η πολιτεία να μετρήσει την υπερωριακή εργασία των Στρατιωτικών ώς ασφαλιστικό χρόνο προκειμένου να δώσει μια δίκαιη λύση σε ένα πρόβλημα που επι χρόνια ταλαιπωρεί τους Στρατιωτικούς.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ