Συντάξεις χηρείας: Ήρθε και το …αναδρομικό τσεκούρι – Τι συμβαίνει

Συντάξεις χηρείας: Απίστευτη καταγγελία σε τηλεοπτικό σταθμό βάζει σε αναμμένα κάρβουνα όλες τις χήρες που είχαν την ατυχία να είναι «νεαρής» ηλικίας.

 

Πάγωσαν στο στούντιο του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί όταν καλεσμένος της εκπομπής παρουσίασε απόφαση που τσεκουρώνει αναδρομικά σύνταξη χηρείας γιατί η χήρα ήταν …μικρή όταν χήρεψε.

Το έγγραφο που παρουσιάστηκε αφορά σε σύνταξη χηρείας που δόθηκε πριν 10 χρόνια (!) όπως ειπώθηκε στην εκπομπή. Δηλαδή το 2007.

Μάλιστα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «αταίριαστοι» ζήτησαν να το δούν και με τα μάτια τους αφού δεν πίστευαν όσα απίστευτα άκουγαν.

Αν πράγματι τα πράγματα έχουν έτσι τότε μιλάμε για επερχόμενη διάλυση δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που θα κληθούν κυριολεκτικά να μείνουν στον δρόμο για να επιστρέψουν λεφτά που όμως στην πραγματικότητα είναι δικά τους γιατί οι σύζυγοι που χάθηκαν είχαν πληρώσει εισφορές.
 

Ανεξάρτητα πάντως από τις νέες καταγγελίες που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας το κίνημα κατά των περικοπών στις συντάξεις χηρείας καθημερινά μεγαλώνει αφού κάθε μέρα παρουσιάζονται και νέες χήρες που πλήττονται από τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο οποίος φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες σπίτια.

Αίτημα τους αλλά και πάρα πολλών φορέων που στηρίζουν τις χήρες είναι να μην επιβάλλονται ηλικιακά κριτήρια στην απονομή των πενιχρών συντάξεων επιβίωσης.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ