Συντάξεις χηρείας: Η απίστευτη απάντηση της κυβέρνησης

Συντάξεις χηρείας: Η δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έβγαλε λαγό. Η κυβέρνηση ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό και αγνοεί τις χήρες.

Η ανταπόκριση του Απόστολου Παπαπαρίση από την συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας όπου οι χήρες με σεμνότητα και αξιοπρέπεια έδωσαν τον αγώνα για την επικράτηση του αυτονόητου συγκλονίζει.

Οι χήρες ζητούν από το κράτος να μην αρπάζει τι εισφορές των συζύγων τους. Είναι τόσο απλό.

Το υπουργείο όμως ούτε λίγο ούτε πολύ τους απάντησε πως «θυσιάστηκαν οι συντάξεις χηρείας για να σωθούν οι συντάξεις άλλων.»

Απίστευτο; Δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο.

Και επίσης δυστυχώς δεν αναφέρεται ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι.

Η κυβέρνηση μάλιστα έχει αποφασίσει όπως φαίνεται τα πιο ηχηρά της όχι να τα εκφράζει απέναντι στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Θα εξετάσουμε δυνατότητα οικονομικών μέτρων στήριξης» ήταν η φράση που έβαλε «ταφόπλακα» στην ελπίδα πως ο αγώνας για αξιοπρέπεια μπορεί να πείσει την κυβέρνηση να αλλάξει μια απόφαση μεγάλου κοινωνικού αλλά σχετικά μικρού οικονομικά κόστους.

Το μόνο αισιόδοξο είναι ίσως πως φάνηκε οτι οι χήρες έχουν αποφασίσει να σηκώσουν το βάρος του αγώνα και να ταράξουν την κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις.

Είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν και από «αόρατες» να γίνουν ορατές.

Μαζί τους έχουν και μια σειρά από φορείς που ζητούν να υπάρξει δικαιοσύνη ενώ και η κάλυψη της διαμαρτυρίας απο τα ΜΜΕ δείχνει οτι αυτό το τεράστιο κοινωνικό θέμα απασχολεί ήδη την κοινή γνώμη. Και μάλιστα χωρίς καν ως τώρα να έχουν στήσει και αντίσκηνα διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς όταν η αντιπροσωπεία που συνάντησε τον Τάσο Πετρόπουλο ήταν η ζωντανή απόδειξη οτι το θέμα δεν είναι κλαδικό, δεν αφορά τις χήρες στρατιωτικών ή στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας μόνο αλλά όλη την κοινωνία (συζύγους γιατρών, συζύγους δημοσιογράφων, κτλ).

«Ο αγώνας τώρα ξεκινά» όπως ανέφεραν οι ίδιες κλείνοντας την πόρτα στο υπουργείο που τις «κέρασε» μονο αρνήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ