Συντάξεις χηρείας: Στην Βουλή οι χήρες – Ποιους είδαν

Συντάξεις χηρείας: Η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για τις συντάξεις χηρείας ελπίζοντας πως θα καταφέρει να κουράσει τις χήρες και τα ΜΜΕ και να ξεχαστεί το θέμα.

Ανυποχώρητες είναι οι χήρες που έχουν νιώσει στο πετσί τους το καταστροφικό πλήγμα που έφερε ο νόμος της κυβέρνησης για την εξαφάνιση των συντάξεων χηρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ξεκινήσει να χτυπάνε και τις πόρτες των κομμάτων για να μένει πάντα ζωντανό το δράμα τους στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να αναδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία.

Έτσι πραγματοποιήθηκε και συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Καραθανασόπουλο και τον αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία Νίκο Παπαναστάση, με το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, Β. Νικολόπουλος.

Από το Σύλλογο «ΑΞΙΑ» διατυπώθηκε το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 12 του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, που για ορισμένες κατηγορίες καταργεί το δικαίωμα στη σύνταξη λόγω χηρείας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα τους, ζητά όχι μόνο την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και συνολικότερα του αντιασφαλιστικού νόμου 4337/2016.

Το κόμμα υπογράμμισε ότι είναι αντίθετο στις περικοπές συντάξεων χηρείας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Γενικότερα έχει καταψηφίσει όλους τους νόμους που κόβουν μισθούς, συντάξεις, παροχές και καταργούν δικαιώματα.

Τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για να αναδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο το συγκεκριμένο ζήτημα, σε επίπεδο κοινοβουλίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ