Συντάξεις χηρείας: Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ σήμερα στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας είναι προγραμματισμένη για συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή το πρωί.

 

 

Η ερώτηση απευθύνεται στην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καλείται να απαντήσει στη Βουλή για την περικοπή των συντάξεων σε χήρες, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί οι συντάξιμες εισφορές από τους συζύγους.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Με τον αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016, η κυβέρνηση προχώρησε στην ολοκλήρωση των ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Με το αρθρ. 12 καθορίζει τις προϋποθέσεις απονομής συντάξεων χηρείας.

Σύμφωνα με αυτό εάν σε περίπτωση θανάτου ο επιζών σύζυγος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος, τότε θα καταβάλλεται η σύνταξη για τρία χρόνια.

Εάν κατά τη διάρκεια της τριετίας συμπληρώσει το 55ο έτος τότε η σύνταξη μετά τη λήξη της τριετίας διακόπτεται μέχρι την συμπλήρωση του 67ου έτους, σε διαφορετική περίπτωση διακόπτεται οριστικά.
Πρόκειται, για την συγκεκριμένη κατηγορία, ουσιαστικά για κατάργηση του δικαιώματος απονομής συντάξεων χηρείας, παρά το γεγονός ότι ο ασφαλισμένος είχε καταβάλει κανονικά τις εισφορές του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για αλλαγή του άρθρου 12 και για την αποκατάσταση του δικαιώματος απονομής της σύνταξης χηρείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο βουλευτής

Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ