Συντάξεις χηρείας: Σύνταξη στα 2 χρόνια έγγαμου βίου – Το «μυστικό» της

Συντάξεις χηρείας: Ολόκληρη την σύνταξη στα δύο (2) έτη έγγαμου βίου θέλουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί για τις χήρες που σήμερα χάνουν τα πάντα .

Πρόταση που βάζει νέα δεδομένα στο τραπέζι κατέθεσε η ΠΟΜΕΝΣ για τις συντάξεις χηρείας.

Η ΠΟΜΕΝΣ μάλιστα βρέθηκε και στις συσκέψεις που είχαν οι χήρες στην Αθήνα και πιθανότατα η κίνηση της Ομοσπονδίας δεν είναι τυχαίο πως γίνεται τώρα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙΣυντάξεις χηρείας: ΒΙΝΤΕΟ από τις χήρες στην Αθήνα – Ποιους είδαν


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), ζητά όπως λέει για την άρση της υφιστάμενης αδικίας και την αποκατάσταση της περί δικαίου αισθήματος, την ενσωμάτωση στο ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν.4387/2016), νέας παραγράφου 6 στο άρθρο 12 του σχετικού νόμου που θα λέει:

 
 

«Σε περίπτωση θανάτου στρατιωτικού, στο/ην επιζών/ζούσα σύζυγο καταβάλλεται το δικαιούμενο ποσό σύνταξης, χωρίς ηλικιακό όριο, εφόσον κατά το χρόνο θανάτου του/της , έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον δύο (2) έτη εγγάμου βίου».

Δείτε όλη την πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ:
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Έφη Αχτσιόγλου    Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα

Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Θεανώ Φωτίου

Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Ράνια Αντωνοπούλου

Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο

Πετρόπουλο

Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

 

 

ΘΕΜΑ: Συντάξεις Χηρείας

ΣΧΕΤ: Ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις»

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

1. ΗΠ.ΟΜ.ΕΝ.Σ. – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών,έγινε αποδέκτης ανάδειξης της κατάφωρης αδικίας, που αφορά στην καταβολή συντάξεως χηρείας σε συζύγους θανόντων στρατιωτικών.

 
 

2. Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί ως κοινωνική ομάδα, βρίσκονται υπό συνεχή μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα και ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, για την κάλυψη των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών, με αποτέλεσμα οι σύζυγοι τους είτε να μην μπορούν να εργαστούν, είτε να εγκαταλείπουν την δουλειά τους για να ακολουθήσουν τον σύζυγο τους στις διάφορες, ανά τριετία περίπου, μετακινήσεις τους. Πέραν αυτού οι εν ενεργεία στρατιωτικοί λόγω του είδους και της φύσεως του επαγγέλματος, βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι σε κινδύνους και κατά συνέπεια έχουν υψηλό ποσοστό απώλειας της ίδιας τους της ζωής, με πρόσφατο παράδειγμα το αεροπορικό ατύχημα με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού και το θάνατο τεσσάρων Αξιωματικών συναδέλφων μας .

 
 

4. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), για την άρση της υφιστάμενης αδικίας και την αποκατάσταση της περί δικαίου αισθήματος, προτείνει την ενσωμάτωση στο ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν.4387/2016), νέας παραγράφου 6 στο άρθρο 12 του σχετικού νόμου με ταυτόχρονη αλλαγή αρίθμησης των υπαρχόντων παραγράφων, όπως παρακάτω:

 
 

6. «Σε περίπτωση θανάτου στρατιωτικού, στο/ην επιζών/ζούσα σύζυγο καταβάλλεται το δικαιούμενο ποσό σύνταξης, χωρίς ηλικιακό όριο, εφόσον κατά το χρόνο θανάτου του/της , έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον δύο (2) έτη εγγάμου βίου».

Μετά τιμής
 

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Ο                                                Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Επγός (ΥΔΚ)                                   Λγος (ΠΖ)

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ