Συντάξεις χηρείας : ΒΙΝΤΕΟ από τις χήρες στην Αθήνα – Ποιους είδαν

Συντάξεις χηρείας : Ικανοποιημένες είναι οι χήρες που αγωνίζονται για την αλλαγή του νόμου από τον κύκλο επαφών που είχαν στην Αθήνα. Δείτε ποιοι δήλωσαν στήριξη.

Ραντεβού για αγώνα για τις συντάξεις χηρείας στις 30 του Μάη στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουν οι χήρες του συλλόγου ΑΞΙΑ που είχαν επαφές με φορείς οι οποίοι δήλωσαν την συμπαράσταση τους σε συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα.

Ο απολογισμός τους ήταν ιδιαίτερα πλούσιος όπως λένε από τον σύλλογο.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙΣυντάξεις χηρείας : Σύνταξη στα 2 χρόνια έγγαμου βίου – Το «μυστικό» της


Πιο αναλυτικά τονίζουν:

Πλούσια δραστηριοτήτων η χθεσινή ημέρα για το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α. Το μεσημέρι είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Γεώργιο Ρωμανιά, όπου επί 1 ½ ώρα έλαβε χώρα μια ομολογουμένως πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση επί του σοβαρού θέματος των Συντάξεων Χηρείας.

Απόλυτος ο κ. Ρωμανιάς επί της αντισυνταγματικότητας του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 και η χορήγηση σύνταξης χηρείας με ηλικιακά κριτήρια και επιβεβλημένη η προσπάθεια τροποποίησης του εν λόγω άρθρου μέσω των πολιτικών κομμάτων του κοινοβουλίου.

Θετικός εμφανίστηκε στην πρόθεση των φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων να προσφύγουν ενώπιον του ΣτΕ, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η εν λόγω διάταξη. Επιβεβλημένη επίσης και η έφεση μη συμφωνίας με το περιεχόμενο της οριστικής και όχι προσωρινής συνταξιοδοτικής πράξης ενώπιον του ΙΙΙ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την επισήμανση να προσεχθεί το περιεχόμενο αυτής, προκειμένου να θεωρηθεί έγκαιρη και έγκυρη, αλλά και το κόστος.

Επιβεβαιώθηκε ότι επιτρέπεται η εργασία, σε όσους/ες τυχερούς/ές μπορέσουν να βρουν εργασία τα τρία πρώτα χρόνια χωρίς να επηρεάζεται το ποσό της σύνταξης. Τέλος, τους ενημέρωσε ότι τυχόν αποποίηση κληρονομιάς, λόγω χρεών, δεν επηρεάζει τη χορήγηση της σύνταξης αφού δε θεωρείται κληρονομική περιουσία, πλην όμως το αντίθετο συμβαίνει με το εφάπαξ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της ΕΑΑΝ  συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου με τα μέλη της που διαμένουν στην Αθήνα, τα οποία ενημερώθηκαν για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και επιλύθηκαν υπάρχουσες απορίες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η σύσκεψη με φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, στην οποία συμμετείχαν:

Από φορείς πλην ΕΔ-ΣΑ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γεώργιος Πατούλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης, η ΓΓ του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) κ. Πόπη Μουρίκη, ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Ραδιοφώνου – Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) κ. Γαβριήλ Κασιμάτης, ο Γεν. Δντης της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου.

Από ΕΔ και ΣΑ: Ο οικοδεσπότης και πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Αντχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, η πρόεδρος των Ορφανικών Οικογενειών Στρατού Αμάντα Λάμπρου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) Επγος Δημήτριος Ρώτας, ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) Οδυσσεύς Κουτσοποδιώτης, ο Γραμματέας της Ανεξάρτητης Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) Σμχος ε.α. Ευθύμιος Γκιτέρσος, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Αθανάσιος Νταβούρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π/Σ Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΠΣΠΑ) Ανθ/γος Νικόλαος Λυμπέρης, και ο Οικονομικός Σύμβουλος των ΕΑΑ Αρχος ε.α. κ. Ιωάννης Αντωνιάδης.

Το καλωσόρισμα και την αρχική τοποθέτηση έκανε ο οικοδεσπότης πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντχος ε.α. κ. Περβαινάς, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε επί των ενεργειών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων αυτού Σχης ε.α. κ. Απόστολος Παπαπαρίσης. Όλοι οι φορείς έλαβαν δια των εκπροσώπων τους λόγο κινούμενοι στο ίδιο πλαίσιο υποστήριξης και διεκδικητικότητας.

Τον επίλογο έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, που αν και είχε στείλει ως εκπρόσωπό του τον Γεν. Δντη, ήρθε και ο ίδιος δείχνοντας με τη σύντομη αλλά στοχευμένη και περιεκτική ομιλία του ότι ήταν πλήρως ενήμερος για όλες τις πτυχές του θέματος των συνάξεων χηρείας.

Στο βίντεο διάρκειας 16 λεπτών μπορείτε να δείτε τα κυριότερα των τοποθετήσεων όλων όσων εκπροσώπων πήραν το λόγο για τις συντάξεις χηρείας.

https://www.youtube.com/watch?v=P1fRV-U3ZEo

Αποφασίσθηκαν ομοφώνως να σταλεί επιστολή με σχετικό ψήφισμα με την οποία να ζητείται συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων μικτής επιτροπής (γυναίκες – φορείς) και να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση την 30η Μαΐου 2017 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ