Συντάξεις χηρείας: Πλεόνασμα ανθρώπινου πόνου και δυστυχίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Απόστολου Παπαπαρίση για τις συντάξεις χηρείας και την στάση που έχει κρατήσει η κυβέρνηση.

 

του Απόστολου Παπαπαρίση

«…στο πλεόνασμα αυτό κρύβονται όλες οι συμφορές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σε αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολειά, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, τα ψυχιατρεία και τα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας ακόμη και αίματος…»

Η Υπουργός Αχτσιόγλου Έφη και ο Υφυπουργός Πετρόπουλος Αναστάσιος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνεχώς υποστηρίζουν (κατά τον κ. Ρωμανιά ψευδώς), ότι αναγκάσθηκαν από την τρόϊκα ή τους θεσμούς να κατακρεουργήσουν τις Συντάξεις Χηρείας αλλά παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να απαλύνουν τις οδυνηρές συνέπειες του νόμου Κατρούγκαλου επί των ορφανικών οικογενειών που οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν. Δυστυχώς καμία μέριμνα. Ενδεικτικά παρατίθεται η υπόσχεση που δόθηκε πάμπολλες φορές στο ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση των Συντάξεων Χηρείας.

Κι όμως 24 μήνες από την ψήφιση του επαίσχυντου αυτού νόμου ακόμα δεν έχει εκδοθεί το λογισμικό για τον υπολογισμό των Συντάξεων όσων εργάζονταν όταν έχασαν τη ζωή τους. Ανικανότητα; Αδιαφορία; Στο βωμό του πλεονάσματος; Συνδυασμός αυτών; Ότι και να επιλέξουμε το αποτέλεσμα το ίδιο. Υπάρχουν ορφανικές οικογένειες που ζουν από τον Ιούλιο του 2017 με μηδενικό εισόδημα. Ούτε καν η προσωρινή σύνταξη δεν τους δόθηκε. Και αυτό εσείς κύριοι της συγκυβέρνησης το ονομάζετε προτεραιότητα!

Υπάρχουν επίσης ορφανικές οικογένειες στις οποίες δεν έχει εκδοθεί η οριστική Σύνταξη Χηρείας αν και ο σύζυγος απεβίωσε τέλη του 2016 και ήταν ήδη συνταξιούχος και δεν απαιτείτο κανένα νέο λογισμικό. Έχετε δοκιμάσει κύριοι της συγκυβέρνησης να ζήσετε με 324(!) ευρώ το μήνα για 16 μήνες; Και αυτό εσείς κύριοι της κυβέρνησης το ονομάζετε προτεραιότητα! Άραγε πότε θα πάρουν σύνταξη αυτοί που δεν τους έχετε δώσει προτεραιότητα;

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, να ξέρετε ότι πλεόνασμα που οφείλεται σε χρήματα ορφανικών οικογενειών, φτωχών ανθρώπων που τους κόψατε το ΕΚΑΣ, αναπήρων που τους κατακρεουργήσατε τα επιδόματα και ανθρώπων που τους εξουθενώσατε φορολογικά, είναι καταραμένο πλεόνασμα γεμάτο ανθρώπινο πόνο και δυστυχία και κάποια στιγμή θα σας εκδικηθεί…

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Υ.Γ. Τα λόγια στην αρχή του κειμένου σε εισαγωγικά ήταν του κ. Τσίπρα το 2013 για ένα πολύ μικρότερο πλεόνασμα από το δικό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ