Συνυπηρέτηση συζύγων: Ποια λύση προτείνει βουλευτής; (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Λύση στο καυτό πρόβλημα που λέγεται συνυπηρέτηση συζύγων προτείνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης. Δείτε τι κατέθεσε στη Βουλή

Το πρόβλημα της συνυπηρέτησης έχει αναδειχτεί πολλές φορές απο τις Ενώσεις των Στρατιωτικών.

Πρόσφατα η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) ανέδειξε μια τέτοια περίπτωση, όπου ένα ζευγάρι (στρατιωτικός και εκπαιδευτικός) κλήθηκε να συνυπηρετήσει σε απόσταση …120 χιλιομέτρων!

Όπως εξήγησε σε επιστολή της στον πρόεδρο της ΕΣΠΕΗΠ, Γιώργο Θεοδώρου, μια σύζυγος στρατιωτικού, εκπαιδευτικός, μια βασική αλλαγή που χρειάζεται είναι η ανανέωση του νόμου.

«Είναι σημαντικό να αλλάξει στον νόμο η λέξη «περιοχή» με την λέξη «Δήμο» ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις ως προς τις τοποθετήσεις καθώς και καλύτερος συντονισμός μεταξύ των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για ειδικότητες που μπορούν να καλύψουν κενά και στις δύο διευθύνσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης απο την μεριά του πήγε το θέμα στην Βουλή επικεντρώνοντας σε μια άλλη πτυχή.

Αυτή του ζεύγους που και οι δυο είναι στρατιωτικοί.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής στην ερώτηση του τόσο οι νόμοι όσο και οι διαταγές των Γενικών Επιτελείων προβλέπουν για τους στρατιωτικούς που έχουν συνάψει γάμο και έχουν ανήλικο τέκνο να διευκολύνονται ώστε να αποφεύγεται να απέχουν και οι δύο απο το σπίτι αφήνοντας μόνο το παιδί τους.

Ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό τονίζει ο βουλευτής λόγω των συνθηκών που επικρατούν δεν είναι όμως πάντα εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Ποια λύση «βλέπει» ο βουλευτής

Τι προτείνει όμως ο Γιάννης Σαρίδης για τους στρατιωτικούς, όχι μόνο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά γενικότερα;

Αυτό που λέει ο Βουλευτής είναι πως θα μπορούσε η υπηρεσία να προβλέψει την τοποθέτηση του ενός εκ των δυο συζύγων σε «θέση χαμηλότερης ευθύνης και απαιτήσεων».

Το αν αυτό είναι εφικτό, βέβαια θα κληθούν να το αποφασίσουν τα Γενικά Επιτελεία και να το απαντήσει στην Βουλή η πολιτική ηγεσία στην οποία και απευθύνεται η ερώτηση του Βουλευτή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ