Συρία: «Κυκλώνουν» το Ισλαμικό Κράτος. Δείτε το βίντεο!

Προχωράει ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) αφού μαζί με τη Χεζμπολάχ ανέπτυξαν  οχυρωμένες θέσεις κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στη Συρία και το Ιράκ.

 

 

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και τα στρατεύματα της Χεζμπολάχ ανέπτυξαν αρκετές οχυρωμένες θέσεις κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στη Συρία και το Ιράκ κοντά στο χωριό Αλ Μπουντά στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Χομς, την Τρίτη.

Το χωριό βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη διέλευση των συνόρων Τανφ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις εκπαιδεύουν στρατιωτικά αντιπολιτευτικά στρατεύματα ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου η διοίκηση του Συνασπισμού των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ρώσοι έχουν μια βάση κοντά στα ιρακινά σύνορα και όχι τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Με την κατασκευή αυτής της νέας βάσης κοντά στα ιρακινά σύνορα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και η Χεζμπολάχ θα συνεχίσουν να εργάζονται με τους ιρακινούς συμμάχους τους για να εξασφαλίσουν τα υπόλοιπα σημεία διέλευσης που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα από τα δυτικά, άλλες τρεις περιοχές είναι ήδη υπό κουρδικό έλεγχο, καθώς τις προηγούμενες μέρες η SDF κατόρθωσε να εισέλθει και να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανικού προαστίου Αλ Σινάα στην ανατολική Ράκα και το προάστιο Χατίν στη δυτική Ράκα.

Πηγή: almasdarnews.comarmynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ