O ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει για τα «σκυλιά του πολέμου»

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο η κόντρα Φίλη – Καμμένου για τα εξοπλιστικά. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσεις και για τα Σώματα Ασφαλείας.

Τα «πυρά» του Νίκου Φίλη κατά του Πάνου Καμμένου για τα εξοπλιστικά προκάλεσαν αίσθηση πριν λίγες ημέρες.

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Φίλης είπε στην ομιλία του: «Στην Ελλάδα η αντίθεση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» έχει πλέον ξεπεραστεί. Με τον Καμμένο συγκροτήσαμε κυβέρνηση για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους. Τώρα που εκλείπει η αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο αυτή η κυβερνητική συνεργασία δεν έχει την ίδια  βάση πολιτικής νομιμοποίησης. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε.  Όπως τελείωσε επίσης το  δόγμα «εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».

Για παράδειγμα, είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. και βάλε. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτά τα εξοπλιστικά  προγράμματα που συζητήθηκαν; Που βρήκαν πολιτική νομιμοποίηση;»

Τώρα είναι η σειρά του υπουργείου Εσωτερικών να δεχτεί την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία. Αν και συνήθως η αντιπολίτευση είναι αυτή που διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στον έλεγχο της κυβερνήσεως ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά και με δυο ερωτήσεις ζητά εξηγήσεις για την αστυνομία.

Η πρώτη ερώτηση αφορά σε «δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι», στις 13/2, αναφέρεται ότι ομάδα αστυνομικών διαχειριζόταν σελίδα  του Facebook, με την ονομασία «Σκυλιά του Πολέμου», στην οποία επιδίδονται συστηματικά σε ρητορική μίσους» και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφή αιχμή πως δεν έχει κινηθεί η διαδικασία όσο γρήγορα θα έπρεπε, ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένης ομάδας αστυνομικών, η οποία συστηματικά αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστικά, ομοφοβικά και μισαλλόδοξα κείμενα και εικόνες και γενικότερα επιδίδεται σε ρητορική μίσους;

Έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων δραστών της σελίδας «Σκυλιά του Πολέμου» και την απόδοση σε αυτούς ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών;

Η δεύτερη ερώτηση έχει ως Θέμα: «Χυδαίες προκλήσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής και ενδεχόμενη βιντεοσκόπηση από αστυνομικό στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης»

 

Και εδώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα πιο αιχμηροί απέναντι στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο εποπτεύει την Ελληνική Αστυνομία ρωτώντας:

1)    Έχει λάβει γνώση το Υπουργείο για τη μεροληπτική στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης;
2)    Ποιά υπηρεσία ελέγχει τους εισερχόμενους στη δικαστική αίθουσα και σύμφωνα με ποια κριτήρια;
3)    Γιατί έγινε επίθεση των αστυνομικών εναντίον των αντιφασιστών;
4)    Ποια είναι η απάντηση του Υπουργείου στις καταγγελίες για βιντεοσκόπηση από αστυνομικό;
5)    Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης, ο σεβασμός της διαδικασίας εκ μέρους των κατηγορουμένων και η προάσπιση των δικαιωμάτων των εναγόντων και θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης καθώς και των αλληλέγγυων πολιτών οι οποίοι παρακολουθούν την δίκη;

Μένει να δούμε αν θα αναλάβει να απαντήσει ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης ή αν την απάντηση θα δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας και φυσικά πως θα δεχτεί το κόμμα την όποια εξήγηση δώσουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ