Τα Rafale έρχονται αλλά η κυβέρνηση πετάει έξω τις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες

RAFALE

Μπορεί τα μηνύματα που έρχονται για την αγορά των 18 Rafale να είναι …χαρμόσυνα, καθώς όπως όλα δείχνουν η σύμβαση για την αγορά τους προχωρά κανονικά, ωστόσο αυτά που φτάνουν στα αφτιά μας λένε ότι η Αμυντική Βιομηχανία της χώρας δεν φαίνεται να παίξει κανένα ρόλο σε όλο αυτό και θα παραμείνει εκτός.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη να μίλησε με θερμά λόγια για την ενίσχυση της ντόπιας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, ωστόσο όπως δείχνουν τα σχέδια της κυβέρνησης θα περιοριστούν στην ενίσχυση των μεγάλων ξένων εταιρειών.

Από αυτά που μαθαίνουμε η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκε καν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης ώστε να συμμετέχουν Ελληνικές Αμυντικές εταιρείες. Κι επειδή τα εξοπλιστικά που τρέχουν αυτή την περίοδο προμηνύουν έναν χορό δισεκατομμυρίων ελπίζουμε να μην ακολουθηθεί η ίδια τακτική με τα Rafale και στα επόμενα προγράμματα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που περιμένουν στη σειρά.

Η στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και ιδιωτικής και κρατικής είναι άκρως απαραίτητη και εθνικά αναγκαία, ώστε μετά από τις δύσκολες ώρες που περνά πια η ελληνική οικονομία, να τη βοηθήσουν ώστε να σταθεί στα πόδια της. Κι επειδή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν πει πολλά, αλλά τα λόγια δεν αρκούν αντίθετα χρειάζονται πράξεις που όσοι είναι στον ευρύτερο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας δεν έχουν δει μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι θα μπορούσε να φτιάξει στην ώρα του? Ας τελειώσουν πρώτα τα C130, Super puma, Aegean Hack, Ρ3, που είναι στιβαγμενα εδώ και καμιά 10ετια, ας τελειώσει στην ώρα τους τα Viper και πολύ της πέφτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ