Οι Ταλιμπάν στην εξουσία, η Ελλάδα στην… υποδοχή…

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει ο Νίκος Μπέτσιος –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. π. πολ. επιστ. Παντείου

Η εξέλιξη των γεγονότων στο Αφγανιστάν ήταν αναμενόμενη, ευθύς αμέσως όταν ανακοινώθηκε προ καιρού η συμφωνημένη  [;] και οικειοθελής αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων, οι οποίοι Αμερικανοί ασφαλώς γνώριζαν άριστα και χωρίς ουδεμία αμφιβολία ότι οι δυνάμεις των Ταλιμπάν θα επικρατούσαν … με περίπατο απέναντι στο διεφθαρμένο καθεστώς της Καμπούλ, όπως ακριβώς και αυτό συνέβη.

Η κατάσταση όπως θα διαμορφωθεί στο εσωτερικό αυτής   της χώρας, είναι λίγο-πολύ γνωστή με την κυριαρχία των ακραίων ισλαμιστών εφαρμογής της σαρία, της μπούργκας και του σκοταδισμού…με επιστροφή στον μεσαίωνα.

Η κατάσταση στο εξωτερικό -η οποία και μας ενδιαφέρει άμεσα ως χώρα-, θα έχει να κάνει με την προσπάθεια και απόπειρα ομαδικής διαφυγής και απελπισμένης εξόδου σε άλλες χώρες των Αφγανών που ήταν αντίθετοι με το καθεστώς των Ταλιμπάν και οι οποίοι απεγνωσμένα θα προσπαθήσουν να διαφύγουν προς Ευρωπαικές χώρες -μέσω Τουρκίας- με πρώτο σταθμό εισόδου-εισβολής στην Ελλάδα δια των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας προς την Τουρκία , το καθεστώς της οποίας θα βρει ”ιδανική” ευκαιρία για να μας τους ”φορτώσει” και να μας δημιουργήσει ένα επιπλέον πρόσθετο εσωτερικό πρόβλημα με δυσάρεστες συνέπειες σε εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο .

Η Πολιτεία και η  κυβέρνηση θα πρέπει -από τώρα- να σχεδιάσει και λάβει έγκαιρα, σοβαρά, αυστηρά και αποτρεπτικά μέτρα ανάσχεσης και αντιμετώπισης του μείζονος στον ορίζοντα, προβλήματος, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα μας προκύψει.

Τέλος η Ε.Ε. είναι καιρός πλέον να σταματήσει να παριστάνει τον …”Πόντιο Πιλάτο” και να εγκαταλείψει την τακτική της ”ελαφρότητας”, γιατί και η ίδια δεν θα το αποφύγει, αλλά και αυτή θα υποστεί τις συνέπειες.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ