ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018: Απόβαση των Πεζοναυτών στη Χίο – Τελική φάση στον Έβρο

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη αποβατική άσκηση που διεξήχθη στη Χίο, στα πλαίσια της ΤΑΜΣ Παρμενίων 2018.

 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η τελική φάση της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»  στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ» και οι Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν για ακόμα μία φορά ισχυρό μήνυμα αποτροπής σε όποιον θέλει να επιβουλευτεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Κύριοι σκοποί της ασκήσης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018 – Αποβατική άσκηση – Χίος

Χθες διεξήχθη η αποβατική διακλαδική άσκηση της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» στο Μάναγρο της Χίου με την συμμετοχή δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η αμφίβια αποβατική ενέργεια της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και η απόβαση των αρμάτων μάχης στην παραλία του Μανάγρου.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Δείτε το βίντεο (Πηγή: Konstantinos Mil. Anagnostou – www.chiosphotos.gr) :

 

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018 – Τελική φάση –  Έβρος

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ