Επίσκεψη «αστραπή» στο Ισραήλ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ – Τι συζήτησε

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Η προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσημη επίσκεψη – «αστραπή» που πραγματοποίησε χθες Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Ισραήλ κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγου Αβίβ Κοχαβί (Aviv Kochavi).

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, η Ελλάδα συνεχίζει τις επαφές με χώρες που μπορούν να προάγουν την σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μια από αυτές είναι το Ισραήλ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την επίσκεψη και παρά το γεγονός ότι διήρκεσε λίγες ώρες, καθώς έφυγε την Τρίτη το πρωί και επέστρεψε την Τρίτη το απόγευμα, είχε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που έπεσαν στο «τραπέζι» ήταν ιδιαίτερα σημαντικά με κυριότερο αυτό της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ και της περαιτέρω εμβάθυνσή της. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιούνται ήδη άλλωστε κοινές δράσεις και ασκήσεις με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ.

Επίσης συζητήθηκε η αποκατάσταση κοινής αντίληψης – προαγωγή ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών στο ασταθές περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά Έλληνας Αξιωματικός θα συμμετέχει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΘΑ) του Ισραήλ, και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του.

Μάλιστα το γεγονός της επίσκεψης του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πήρε δημοσιότητα στο Ισραήλ, καθώς παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον Ισραηλινό δημοσιογράφο κ. Ματίας Ινμπάρ (Matthias Inbar) του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού σταθμού i24news.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ