Θεοφάνεια 2020: Τα ΟΥΚ βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νερά – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοφάνεια 2020: Για ακόμα μία χρονιά τα ΟΥΚ βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού του Πειραιά για να πιάσουν το σταυρό.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο που έπεφτε πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των κομμάτων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι άνδρες των ΟΥΚ και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πειραιά τιμώντας την παράδοση για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Οι άνδρες που φέτος αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες, πολιτικούς και ιερείς. Μάλιστα μόλις έπιασαν το σταυρό, έκαναν κύκλο μέσα στο νερό και φώναξαν ένα σύνθημα των ΟΥΚ.

Τα μέλη των ΟΥΚ, απόστρατοι και εν ενεργεία που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, στη συνέχεια πήραν αναμνηστικά και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Παρόν και εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Παρόντες στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων μεταξύ άλλων ήταν επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Πειραιά Θεόδωρος Δρίτσας, η Φώφη Γεννηματά, κ.α.

Τέλος πριν από την τελετή Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο ναό της Αγίας Τριάδος.

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την σημασία της υπεράσπισης των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του, μετά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η Εορτή των Θεοφανείων, πηγή του ανεσπέρου Φωτός της Χριστιανοσύνης, δείχνει σ’ εμάς, τους Έλληνες, τον διαχρονικό δρόμο του Χρέους μας, όπως τούτο διαμορφώνεται από την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας. Ήτοι τον δρόμο της υπεράσπισης των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε, ότι το χρέος μας αυτό δεν αφορά μόνο τον Λαό μας και το Έθνος μας. «Αφορά γενικότερα, σύμφωνα με τον ρόλο που μας αναλογεί στο πλαίσιο της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας και της Διεθνούς Κοινότητας, την και πέραν των συνόρων μας υπεράσπιση του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του, κυρίως στους ταραγμένους και χαλεπούς καιρούς μας» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, είπε ότι «το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, ιδίως κατά την Ορθόδοξη Παράδοση, εκτός από Φως της Πίστης μας είναι, και μάλιστα κατ’ εξοχήν, Φως του Ανθρωπισμού και της Αγάπης, Φως υπέρ του Ανθρώπου γενικώς, πέρα και έξω από τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ