Θητεία 12 μήνες ζητάει ο στρατηγός Ζιαζιάς

Θητεία: Αύξηση στους 12 μήνες ζήτησε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα εθνικά μας θέματα στην Αθήνα.


 

Μιλώντας σε εκδήλωση της ιστοσελίδας liberal.gr ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε σε χαμηλή στελέχωση των Μονάδων και ζήτησε την άμεση αύξηση της θητείας σε 12 τουλάχιστον μήνες.

Θεώρησε ουσιαστικά μη χρήσιμες τις προσλήψεις των ΟΒΑ και τόνισε ότι η μείωση της θητείας στους 9 μήνες έγινε υπό την προϋπόθεση της πρόσληψης 15000 ΕΠΟΠ κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Η συζήτηση στην εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλία του αντιπριέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις καρφώνει εφοπλιστές – Καμμένο για την αύξηση της θητείας


 

Η εκδήλωση με τίτλο: «Τουρκική Επιθετικότητα, Εθνική Άμυνα και Οικονομική Κρίση», διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα από το liberal.gr και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και Τομεάρχης του Τομέα Εθνικής Άμυνας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κώστας Ζιαζιάς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης κ. Κώστας Υφαντής.

Τι είπε στην ομιλία του

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κώστας Ζιαζιάς ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ελληνικός στρατός, με ευθύνη των κυβερνήσεων, μιλώντας για το μισθολογικό, για την υποβάθμιση των καθηκόντων τους, για μονάδες «φαντάσματα» κ.α. Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι «στη χώρα δεν υφίσταται Εθνική πολιτική σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Στόχοι και μεμονωμένες πρωτοβουλίες υπήρξαν και υπάρχουν, αλλά συντονισμένη Εθνική Στρατηγική, υπό ένα γενικό πλαίσιο, δεν υπάρχει», επισήμανε.

Ο κ. Ζιαζιάς μίλησε για πλήρη απαξίωση του θεσμού των στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός του στρατού αμείβεται όπως ένας κλητήρας της Βουλής! Αυτό τα λέει όλα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφάλεια και άμυνα σε μια χώρα. Πάμε σε μια… Φινλανδοποίηση της χώρας, σχολίασε, συμφωνώντας με παρόμοιο σχόλιο του κ. Λουκόπουλου.

Ο Στρατηγός μίλησε για την »ανάγκη πλήρους αναθεώρησης της πολιτικής σε ότι αφορά την Εθνική Άμυνα, χρειάζεται ένας νέος αμυντικός σχεδιασμός».

Αναφέρθηκε σε μονάδες «φαντάσματα», που δεν χρειάζονται, είναι κοστοβόρες ενώ δεν προσφέρουν τίποτα, οπότε χρειάζεται νέος σχεδιασμός. Παράλληλα, σημείωσε ότι η μείωση της θητείας σε εννέα μήνες έγινε με την προϋπόθεση ότι θα προσληφθούν 15.000 μόνιμοι αξιωματικοί. Αυτό δεν έγινε λόγω οικονομικής κρίσης, οπότε τώρα, η 9μηνη θητεία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον ελληνικό στρατό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ