Θητεία: Υποχρεωτικό πλέον το μοριακό τεστ για όλους τους νεοσύλλεκτους με τη νέα ΕΣΣΟ

Οι νεοσύλλεκτοι όπου πρόκειται να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να έχουν κάνει υποχρεωτικά μοριακό τεστ κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στρατολογίας.

Τα πολλά κρούσματα κορονοϊους στους νεοσύλλεκτους της προηγούμενης ΕΣΣΟ υποχρέωσαν στην αλλαγή του τρόπου κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς πλέον επιβάλλεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ κορονοϊού αντί για rapid  που αποδείχτηκε αναποτελεσματικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στρατολογίας, στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού, 48-72 ώρες, πριν από την ημερομηνία κατάταξής τους.

Επίσης, η ανακοίνωση της Στρατολογίας αναφέρει πως ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)].

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ