Θράκη: Θα σταματήσουμε την επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων;

Και αν Τούρκοι αξιωματούχοι ζητήσουν να μιλήσουν στην Θράκη σε συγκέντρωση για το δημοψήφισμα τι θα κάνει η Ελλάδα; Η Αθήνα απάντησε.

Η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης που κορυφώθηκε στον «πόλεμο της τουλίπας» με την Ολλανδία έχει προκαλέσει προβληματισμό σε όλη την Ευρώπη.

Όλες οι χώρες ψάχνουν να βρούν που το πάει η Τουρκία και όλες σκέφτονται αν η Τουρκία έχει πράγματι ρόλο να παίξει στην Ευρώπη και αν πρέπει η Ευρώπη να έχει συνέχεια ανοιχτή την αγκαλιά της στην Τουρκία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά την Ολλανδία τουρκικό σχέδιο για συγκέντρωση και στην Ελλάδα;


 

Και βέβαια όλες οι χώρες σκέφτονται πως θα συμπεριφερθούν αν βρεθούν στην θέση της Ολλανδίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΙ και δέχτηκε την ερώτηση που υπάρχει στα χείλη πολλών:

«Εσείς τώρα αν ήσασταν σε αυτή την θέση του να πείτε ναι ή οχι τι θα λέγατε αν ζητούσαν οι Τούρκοι να κάνουν εδω μια τέτοια συγκέντρωση;»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην απάντηση του άφησε να φανεί πως η Ελλάδα δεν θα ακολουθούσε τον δρόμο της Ολλανδίας αλλά θα επέτρεπε μια συγκέντρωση. Όπως είπε:

«Ε μην μιλάμε για υποθετικά ερωτήματα εμείς προσπαθούμε πάντα οι σχέσεις μας με την γείτονα χώρα να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη, δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε εμείς την επικοινωνία μαζί τους, απο την άλλη μεριά βέβαια δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή την στιγμή σοβεί στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ