Θητεία: Πότε θα αυξηθεί στον Στρατό Ξηράς – Τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΑΡΒΥΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Το ενδεχόμενο να αυξηθεί η θητεία στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, από εννέα που είναι σήμερα, όπως ισχύει στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε, ωστόσο, ότι δεν εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο για εξισορρόπηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς με αυτή στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό επεξεργάζονται οι Επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η αλλαγή να εφαρμοστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, πιθανότερη ΕΣΣΟ, τη Γ’ ΕΣΣΟ του Μαΐου. Ωστόσο μειωμένη θητεία, εννέα μηνών θα κάνουν όσοι είναι διατεθειμένοι να την κάνουν ολόκληρη στα σύνορα είτε στον Έβρο είτε σε κάποιο από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά. Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει ρυθμίσεις για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ