Τι απαντά ο Γιώργος Τσακίρης στα σχόλια των αποστράτων

Κύμμα σχολίων ξεσήκωσε με την άποψη που διατύπωσε ο Γιώργος Τσακίρης  “Οι εν ενεργεία στις θέσεις τους -Οι απόστρατοι στα καφενεία”. Τι απαντά;


 

Του Γιώργου Τσακίρη*

Προφανώς και οι απόστρατοι έχουν και πρέπει να έχουν άποψη για επιλογές της κυβέρνησης που τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα.

Προφανώς και πρέπει να συνδικαλίζονται και να αγωνίζονται για ενα καλύτερο αύριο στη ζωή τους. Προφανώς και πρέπει να διαμαρτύρονται για τις κομμένες παροχές.
Άλλο όμως αυτό και άλλο το παίρνω ενα πληκτρολόγιο και ξεσπάω γιατί «εμένα, τον καλύτερο αξιωματικό που έχει περάσει, με αποστράτευσαν, με έφαγαν τα συμφέροντα και δεν με έκαναν αρχηγό.

Εμένα που η εμπειρία μου στα χαρακώματα του ΝΑΤΟ, των Βρυξελλών, της Λάρισας και στην καλύτερη του Έβρου, με έχει διδάξει, και ΞΕΡΩ τι θα γίνει στη Συριά, στο Ιράκ και την Ανταρκτική, ΞΕΡΩ τις επόμενες κινήσεις του Πούτιν, του Τράμπ και φυσικά του Ερντογάν.

Και φυσικά ΞΕΡΩ πως να διαπραγματευθώ με την Μέρκελ, το ΔΝΤ αλλά και το πως οι ξένες δυνάμεις θα τεμαχίσουν την Ελλάδα για το πετρέλαιο, με πέταξαν εξω.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ : “Οι εν ενεργεία στις θέσεις τους -Οι απόστρατοι στα καφενεία”


 

Πάμε λοιπόν ξανά. Στα 35 χρόνια στο Πεντάγωνο, μια χούφτα αξιωματικούς ΞΕΡΩ που τα βρόντηξαν.

Πιθανώς να είναι και άλλοι που δεν ξέρω αλλά σίγουρα στους χιλιάδες δεν ξεπερνούν το 0,1%. Από αυτούς, μόνο τρεις ή τέσσερις ανώτατοι είχαν τα … να πετάξουν κυριολεκτικά τα γαλόνια τους στα μούτρα της ηγεσίας γιατί διαφωνούσαν με αυτά που γινόντουσαν.

Διαφωνούσαν να υπογράφουν οτι τους έφερναν, διαφωνούσαν με τις λίστες με τα κομματικά ρουσφέτια, διαφωνούσαν με τις πολιτικές κρίσεις και τέλος διαφωνούσαν με την αναξιοκρατία.

Οι υπόλοιποι υπέγραφαν για να γίνουν αρεστοί στο σύστημα, να κρατήσουν τις θεσούλες τους και μόλις αποστρατεύθηκαν το γύρισαν στην αντίσταση μέσα από το social media.

Το σίγουρο όμως είναι οτι ολοι όσοι τα …είχαν και παραιτήθηκαν, το έκαναν με αξιοπρέπεια, πήραν το καπελάκι τους, πέρασαν στην πολιτική ζωή χωρίς δημοσιεύματα και φανφάρες και προχώρησαν.

Δεν μετοίκισαν σε πολίτικα γραφεία και κόμματα, ούτε έγλειψαν εκεί που έφτυναν.

Άλλωστε δεν χρειαζόταν. Οτι είχαν να δηλώσουν το έκαναν με τις πράξεις τους μη υπολογίζοντας ούτε γαλόνια ούτε θεσούλες με οδηγούς και γραμματείς.

Δεν βγήκαν στο FB να το παίζουν αντάρτες και να ζητούν δικαίωση απο τα Like. Οι πράξεις τους, τους έγραψαν στις πρώτες θέσεις των επετηρίδων.
Λοιπόν, είμαι ο τελευταίος που θα στερήσω την άποψη του οποιουδήποτε.

Άλλωστε η ιστορία μου στο χώρο το επιβεβαιώνει πλήρως. Επί τριάντα πέντε χρόνια στην «Ε» έχουμε φιλοξενήσει εκατοντάδες θέσεις, απόψεις και γνώμες εν ενέργεια αλλά και εν αποστρατεία αξιωματικών είτε αυτές μας άρεσαν είτε οχι.

Έχω και θα έχω φίλους απόστρατους που εκτιμώ και αγαπάω και με αγαπούν, νομίζω. Ε και για να κλείσουμε, οποίος έχει τη μύγα, …να την αφήσει να φύγει.

ΥΓ ΅Έγινε πριν από λίγο καιρό στο Πεντάγωνο. Απόστρατος αξιωματικός κάλεσε στο τηλέφωνο τον αρχηγό ενός όπλου και του είπε: Αρχηγέ θέλω να έρθω να σας ενημερώσω για ……. Ο συγκεκριμένος απόστρατος έχει φύγει από τις τάξεις των ΕΔ εδώ και 6 χρόνια . Χωρίς σχόλιο, από εμένα τουλάχιστον

*Ο Γιώργος Τσακίρης είναι “απόστρατος” δημοσιογράφος του στρατιωτικού ρεπορτάζ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ