Τι είδε η εκτελεστική διευθύντρια της EUROPOL στον Έβρο – ΦΩΤΟ

ΕΒΡΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROPOL

Επίσημη επίσκεψη στο Νομό Έβρου, πραγματοποίησε η εκτελεστική διευθύντρια της EUROPOL, Catherine De Bolle.

Την κ. De Bolle, συνόδευε, εκπροσωπώντας τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ιωάννης Σταυρακάκης.

Κατά την επισκεψή της η διευθύντρια της EUROPOL ενημερώθηκε για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αρχές στην πραγματοποίηση του έργου τους λόγω του δύσβατου και των ευαίσθητων χαρακτηριστικών της περιοχής. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας με τη EUROPOL, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων, με παράλληλη πρόταση τοποθέτησης Guest Officers, για δευτερογενείς ελέγχους ασφαλείας.

Η εκτελεστική διευθύντρια της EUROPOL επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το Τριεθνές, το Επιχειρησιακό Κέντρο στη Ν. Βύσσα και τον φράχτη στις Καστανιές.

Σε δηλώσεις της, Catherine De Bolle μετά την επίσκεψη επισήμανε:

«Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις την κατάσταση στην περιοχή, είναι να τη δεις μόνος σου. Είμαι ευγνώμων στις ελληνικές Αρχές για την οργάνωση αυτής της επίσκεψης στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων στην περιοχή του Έβρου. Έχω πλήρη επίγνωση των ιδιαίτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και μπορώ να διαβεβαιώσω τις ελληνικές Αρχές για τη συνεχή υποστήριξη της EUROPOL».

ΕΒΡΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROPOL

ΕΒΡΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROPOL

ΕΒΡΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROPOL

ΕΒΡΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROPOL

ΕΒΡΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROPOL

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, policenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ