Τι είδε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και σε Περίπτερα της ΔΕΘ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος χθες το πρωί, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Οι Υπουργοί περιηγήθηκαν στην προσωπική συλλογή του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Κώστα Γκιουλέκα, η οποία περιλαμβάνει κειμήλια και ντοκουμέντα από την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 – 1913, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, το Έπος του 1940 – 1941 και την Κατοχή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ άλλων τη διάτρητη από την σφαίρα διαταγή που σκότωσε τον ήρωα Λοχαγό Γεώργιο Μιχαλάκη, ο οποίος την συνέταξε και την έφερε μαζί του, τις στολές του Αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου, και άλλων πρωταγωνιστών του 1940, όπως του Βάσου Βραχνού, του Νίκου Παπαϊωάννου, του Γιώργου Διαμαντόπουλου, του Σωκράτη Δημάρατου και άλλων.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη ζωντανή μετάδοση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη» που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση μέσα από το Περίπτερο 1 της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Δείτε την εκπομπή εδώ : http://www.mod.mil.gr/diethnis-ekthesi-thessalonikis/me-areti-kai-tolmi-8-septembrioy-2019

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τους συντελεστές της εκπομπής για την άψογη παρουσίαση που έκαναν σχετικώς με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη ΔΕΘ, τη σφαιρική κάλυψη του επιχειρησιακού και κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την προαγωγή του μηνύματος «Μαζί Πάντα». Η εκπομπή μεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά στην ιστορία της και έτυχε ιδιαίτερης απήχησης από το στρατιωτικό προσωπικό, αλλά και από τους πολίτες.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα συμπεράσματα του ενημερωτικού εργαστηρίου με τίτλο «ΑΕΙ – Βιομηχανία – Άμυνα: συνέργειες και ευκαιρίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» που πραγματοποιήθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Περιπτέρου 1, επισκέφθηκε ξανά τα στρατιωτικά υποπερίπτερα και περιηγήθηκε στα περίπτερα των Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ