Τι είπε ο Φραγκούλης Φράγκος για την Τουρκία και ποιους κάρφωσε

Ο στρατηγός ε.α Φ. Φράγκος μίλησε για όλα. Η ομιλία του είχε «καρφιά» κατα πολιτικών,τις απόψεις του για τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ., και ανάλυση για την Τουρκία.

Η ομιλία που έδωσε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία και στις σχέσεις της με την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί και σε μία σειρά απο άλλα θέματα.

Την ευκαιρία έδωσε η δυνατότητα του κοινού, που απο νωρίς γέμισε την κεντρική αίθουσα γνωστού ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στο κέντρο, να θέσει ερωτήματα.

Έτσι ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Φ. Φράγκος κλήθηκε να απαντήσει απο το αν προτίθεται να ηγηθεί πολιτικής κίνησης ως την άποψη του για τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.

Ο ίδιος μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου άφησε χαραμάδα ενασχόλησης του για το μέλλον με την πολιτική απαντώντας στην προτροπή να αναλάβει πολιτική κίνηση ως επικεφαλής, πως στρατηγός χωρίς στρατό δεν κάνει τίποτα, αν και επι του παρόντος φάνηκε οτι η κύρια δράση του εχει να κάνει με την δικαιώμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν.

Σε ότι αφορά τους ΕΠ.ΟΠ. ο ίδιος είπε πως η πρόταση του όταν γινόταν ο σχεδιασμός του θεσμού ήταν να επεκταθεί η θητεία κατα 6 μήνες με την πληρωμή κατώτατου μισθού ώστε οι στρατιώτες να απολύονται με κάποια χρήματα στην τσέπη και η ενίσχυση του στρατού με υπαξιωματικούς μέσω των σχολών υπαξιωματικών.

Για την θητεία πάντως φάνηκε να διαφωνεί με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 αφού η χώρα χρειάζεται και επιστήμονες όπως είπε που μπορούν να προσφέρουν και στο στράτευμα οταν καταταγούν όπως έκαναν επι των ημερών του στρατεύσιμοι που με την βοήθεια ακαδημαικών ολοκλήρωσαν μελέτες για τεχνικά έργα που αλλιώς θα κόστιζαν πανάκριβα .

Ο ίδιος απάντησε και σε πιο πρακτικά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν για παράδειγμα οι προτάσεις του για ενίσχυση των ζευγαριών που κάνουν παιδιά προτείνοντας την θέσπιση ενός μικρού φόρου επι των προιόντων που εισάγονται και δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Στο κύριο θέμα της ομιλίας του ο στρατηγός ε.α. Φ. Φράγκος στάθηκε στα τεράστια εσωτερικά προβλήματα της γειτονικής χώρας και τις απειλές που αντιμετωπίζει εκ των εσω χωρίς να παραλείψει την κριτική στην συνεχή επιθετικότητα της γειτονικής χώρας που αμφισβητεί διαρκώς κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Παράλληλα μίλησε για κρυπτοχριστιανούς που υπάρχουν στην Τουρκία, πιθανότατα και στον Στρατό αλλά και για την απειλή της ισλαμοποίησης της Ευρώπης.

Ο ίδιος πάντως έδειξε να πιστεύει πως χρειάζεται να υπάρξει μια άλλη στάση στο πως αντιμετωπίζονται τα ελληνοτουρκικά και «κάρφωσε» χωρίς να εξαιρεί κανέναν, όσους κάνουν προβλέψεις και παριστάνουν τους προφήτες, όπως είπε, για το μέλλον της Τουρκίας σημειώνοντας πως αυτα είναι παρακινδυνευμένα πράγματα.

Ο Στρατηγός δεν παρέλειψε να «καρφώσει» και όσους είναι πολιτικοί νάνοι με μεγάλη σκιά ενώ όλοι γέλασαν όταν σε άλλο σημείο της ομιλάς του τόνισε πως η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί.

Η μαραθώνια ομιλία του στρατηγού, στην οποία το παρών έδωσε η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου αλλά και ο απόστρατος στρατηγός ε.α., αμυντικός αναλυτής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Φράγκος είχε και ανταλλαγή απόψεων η οποία μάλιστα  συνεχίστηκε και μετά τα ερωτήματα του κοινού και ενώ αρκετοί ειχαν αποχωρήσει  ενώ ο στρατηγός δεν αρνήθηκε ούτε να βγει selfie με μια κυρία απο το κοινό που του το ζήτησε.

 

Δείτε τις προτάσεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού  ε.α. Φ. Φράγκου στα κυριότερα εθνικά θέματα

6 7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ