Τι είπε ο ΑΓΕΕΘΑ στους Ξένους Ακολούθους Άμυνας στην Ελλάδα

Η Ετήσια Ενημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων Άμυνας διοργανώθηκε στο ΓΕΕΘΑ την οποία παρακολούθησαν 36 Ακόλουθοι από 28 χώρες

Τους 36 ακολούθους ‘Αμυνας, βοηθούς ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) καθώς και στρατιωτικούς, ναυτικούς και αεροπορικούς ακολούθους 28 χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ για αμυντικά και στρατιωτικά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση περιελάμβανε θέματα που αφορούσαν στην εθνική αμυντική πολιτική, στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας, στη συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διεθνείς αποστολές/επιχειρήσεις και στην προσφυγική κρίση, στην κοινωνική προσφορά και μέριμνα προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, στην εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και στην τυποποίηση ΝΑΤΟ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, απηύθυνε χαιρετισμό στους Ακόλουθους, όπου  μεταξύ άλλων:

-Ανέλυσε τις παραμέτρους που συνθέτουν το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

-Τόνισε το ρόλο της σταθερότητας που επιτελούν η Ελλάδα και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στην ευρύτερη περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στην καταλυτική συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι αυξημένες προσφυγικές ροές.

-Επισήμανε τη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και σε διμερείς/πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες, στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων της εθνικής αμυντικής πολιτικής.

-Αναφέρθηκε στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα ως του κινητήριου μοχλού των Ελληνικών ΕΔ, κάνοντας παράλληλα μνεία στην προωθούμενη αναδιοργάνωσή τους, στο πλαίσιο αύξησης της ετοιμότητάς και αποτελεσματικότητάς τους.

Η ενημερωτική ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 36 Ακόλουθοι από 28 χώρες, κάλυψε θεματικές ενότητες που αφορούσαν στην εθνική αμυντική πολιτική, στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας, στη συμμετοχή ελληνικών ΕΔ σε διεθνείς αποστολές/επιχειρήσεις και στην προσφυγική κρίση, στην κοινωνική προσφορά και μέριμνα προσωπικού των ελληνικών ΕΔ, στην εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και στην τυποποίηση ΝΑΤΟ.Ενημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων ΆμυναςΕνημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων ΆμυναςΕνημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων ΆμυναςΕνημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων ΆμυναςΕνημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων Άμυνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ