Τι έκαναν οι Τούρκοι στο Αγαθονήσι! Στο πόδι η Πολεμική Αεροπορία!

Τουρκικά πλοία έχουν απλωθεί από Χαλκιδική μέχρι νότιο Αιγαίο και τα σύννεφα αεροσκαφών να αναχαιτίζονται από ελληνικά. Πού προσέγγισαν στο Αγαθονήσι;

Ευθεία πρόκληση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή παραβίαση των χωρικών μας υδάτων στο Αγαθονήσι, από τουρκικά πλοία.

Η επιλογή του νησιού έγινε προσεκτικά, καθώς είναι το νησί στο οποίο τσούγκρισαν αυγά με τους φαντάρους το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Το γεγονός είχε ενοχλήσει τους Τούρκους οι οποίοι έχουν εγείρει θέμα περί “κατάληψης” τουρκικού νησιού, με απανωτά δημοσιεύματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα 2017 – Ο Καμμένος τσούγκρισε αυγά με φαντάρους στο Αγαθονήσι
 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ “τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, μεσημβρινές ώρες, δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» (“DENIZ KURDU”), προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές της ν. Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στην θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ)

Το φυλάκιο στο Αγαθονήσι, βρίσκεται πάνω ακριβώς από αυτές τις ακτές. Τα τουρκικά πλοία προσέγγισαν σε απόσταση αναπνοής τις ακτές και παρέμειναν εκεί μέχρι να φθάσουν τα ελληνικά πλοία και να τους διώξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ»: Τουρκικά πλοία έκαναν “απόβαση” στο Αγαθονήσι!

Το ArmyNow.Net που επικοινώνησε με το νησί, επιβεβαίωσε ότι τα τουρκικά σκάφη έφθασαν  πολύ κοντά στην ακτή. “Ευτυχώς που δεν μπήκαν και στο λιμάνι του οικισμού” μας είπαν χαρακτηριστικά.
 

 

Στο πόδι η Πολεμική Αεροπορία

Στο πόδι βρίσκεται από το πρωί η Πολεμική Αεροπορία για να αναχαιτίζει την τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 20 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών πέταξαν στο Αιγαίο σήμερα, εκ των οποίων τα μισά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Στο πόδι βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία και αναχαιτίζει κάθε αεροσκάφος που επιχειρεί να μπει στο fIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net, όλες οι μονάδες των μαχητικών μας και οι μονάδες ετοιμότητας έχουν απογειώσει τα αεροσκάφη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ