Τι λέει ο ΑΝΥΕΘΑ για τις Κρίσεις και τη τούρκικη προκλητικότητα στα Ίμια

Στο θέμα των πρόσφατων κρίσεων των ανωτάτων Αξιωματικών των ΕΔ αλλά και στην τούρκικη προκλητικότητα στα Ίμια αναφέρθηκε σε συνεντευξή του ο ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγας
 
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων:

Είχαν δύο χρόνια να γίνουν κρίσεις. Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν με αξιοκρατικό τρόπο, όλοι όσοι έχουν αναλάβει είναι εξαιρετικά ικανοί αξιωματικοί. Στην κορυφή της πυραμίδας, προφανώς υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν ξαναπεράσει τη διαδικασία των κρίσεων, που έχουν επιλεγεί όλα αυτά τα χρόνια και κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Κάποιοι από αυτούς θα φθάσουν και στην κορυφή. Δεν είναι δυνατόν όλοι να φθάνουν στην κορυφή.
Εγώ θεωρώ όλους τους αξιωματικούς άξιους. Κάποιοι έπρεπε να επιλεγούν. Δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι ξεκινάνε ανθυπολοχαγοί να γίνουν αρχηγοί. Κάποιοι τερματίζουν, δεν μπορεί να μένει στάσιμη η επετηρίδα. Από κει και πέρα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σας εξηγώ ξεκάθαρα: Υπάρχει το ΚΥΣΕΑ, το Συμβούλιο Αρχηγών το οποίο κάνει τις επιλογές. Υπάρχουν κριτήρια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κριθεί και είναι άξιοι στρατηγοί και έχουν διοικήσει ισχυρότατες μονάδες, έχουν μεγάλη εμπειρία στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε κρίσιμες περιοχές. Άρα δεν υπάρχει κάτι που να απομειώνει την ενίσχυση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων από μεριάς ηγεσίας. Μάλιστα μέσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης. Μεταξύ των αξίων επιλέγονται οι αξιότεροι.

Για την τουρκική προκλητικότητα γύρω από τα Ίμια:

Δεν υπάρχει κανένα θέμα, ούτε άγχος, ούτε φόβος. Είναι συνήθης δραστηριότητα, ό,τι γίνεται όλα τα χρόνια. Η Τουρκία κατά καιρούς αυξάνει τη ρητορική της και ενδεχομένως και τις ενέργειες. Εμείς έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα παρασυρθούμε σε τέτοιες διαδικασίες έντασης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν με ισχυρό τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έναντι οιασδήποτε αμφισβήτησης της ακεραιότητας της πατρίδας μας. Αυτό που λέμε και προς την απέναντι πλευρά, είναι ότι δεν βοηθούν στην ειρηνική συνύπαρξη και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τέτοιες επιλογές, είτε είναι ρητορικές, είτε ενδεχομένως και πρακτικές. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρότατες, έχουν την αποτρεπτική ικανότητα, είναι ειρηνικές. Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ