Τι λέει η ΠΟΕΠΛΣ για το περιστατικό στα Εξάρχεια με τους Λιμενικούς

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Διαβάστε πώς σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, με ανακοίνωσή της όσα έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια, με την επίθεση αγνώστων σε ομάδα λιμενικών:
 
«Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέδειξαν με τις πράξεις τους, τον άρτιο επαγγελματισμό τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Ένα κατά τ’ άλλα συνηθισμένο περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης φερομένων ως εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών ουσιών, λίγο έλλειψε να εξελιχθεί σε μάχη εντός αστικού χώρου, με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις.
Η επιχείρηση των ανδρών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κ.Λ.Π., ξεκίνησε μετά από σύλληψη αλλοδαπού επί του πλοίου BLUE STAR 1, όταν μετά από έλεγχο ευρέθη στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών ουσιών τύπου ακατέργαστης κάνναβης ως προμήθεια άλλου αλλοδαπού, όπου διέμενε στην εν λόγω οικία στα Εξάρχεια.
Άμεσα ενημερώθηκε εισαγγελέας για την κατ’ οίκον έρευνα. Κατά την είσοδο στην εν λόγω οικία ελήφθησαν όλα τα μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας, ενώ η όλη επιχείρηση διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά.
Κατά την έξοδο εμφανίστηκαν 40 περίπου άτομα κρατώντας όπλα, ρόπαλα και πολλοί από αυτούς με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους.
Τα μέλη της Ομάδας Δίωξης φυγάδευσαν αρχικά τον εισαγγελικό λειτουργό, κατάφεραν να κρατήσουν τη μία εκ των δύο συλληφθέντων, καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών που εντόπισαν. Από τα ανωτέρω στελέχη αφαιρέθηκαν τσαντάκια με προσωπικά είδη και ιδιωτικό οπλισμό.
Από την εμπλοκή τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοι, ο ένας με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα και ο άλλος χτυπημένος από μαχαίρι στο μηρό, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάλυψαν με τα σώματά τους την πιο πάνω επιχείρηση απεμπλοκής και διαφυγής.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς και οι δύο βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Τέλος εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για το σύνολο των συναδέλφων που ενεπλάκησαν στην παραπάνω επιχείρηση, για την ψυχραιμία που επέδειξαν, τα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας που έλαβαν, ενώ με τις σωστές οδηγίες και τη μεταξύ τους συνοχή, έφεραν το αίσιο αποτέλεσμα και δεν θρηνήσαμε σήμερα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ