Τι λένε τα κόμματα για τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού στα Ίμια

Την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και το χθεσινό συμβάν στην περιοχή των Ιμίων καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα.

 

 

Αυτές είναι οι ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων με αφορμή τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό που πραγματοποίηθηκε χθες το βράδυ.

Κικίλιας: Ο Κοτζιάς δεν έχει βγάλει άχνα

O Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο twitter: «Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αλλά ο κ. Κοτζιάς δεν έχει ακόμα βγάλει άχνα. Ποιος ξέρει τι διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό – Μακεδονία».

ΠΑΣΟΚ: Υπερέβη κάθε όριο ο Ερντογάν

«Ο κ. Ερντογάν υπερέβη σήμερα κάθε όριο. Οι προκλητικές απειλές του είναι απαράδεκτες» τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας κινητοποίηση της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Είτε του αρέσει, είτε όχι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο είναι σε ισχύ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει με αποφασιστικότητα να του υποδείξει τα όρια της καλής γειτονίας. Η Κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τώρα.

Όχι σιωπηρά τετελεσμένα και στα Ελληνοτουρκικά» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

 

Ποτάμι: Να δείξει σεβασμό η Άγκυρα στο διεθνές δίκαιο

«Επικίνδυνη κλιμάκωση προοιωνίζεται η πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων» τονίζει το Ποτάμι, προειδοποιώντας ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν απρόβλεπτες εξελίξεις στην περιοχή.

«Οι εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και ακτοφυλακής δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια πληρωμάτων και σκαφών αλλά και την ειρήνη στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου.

«Η ψύχραιμη στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σοβαρότητα με την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χειρίζονται ακραίες συμπεριφορές της γειτονικής χώρας, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες αστάθειας και ανασφάλειας στην περιοχή, όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου» αναφέρει σε ανακοίνωση του του Ποτάμι και προσθέτει:

«Για πολλοστή φορά καλούμε την Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές, που τίποτε δεν αποκλείει να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις για την περιοχή και όχι μόνο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ